sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Sateenkaari ponikakku (video)Tämä kakku meni 2 vuotta täyttävän Roosa tytön syntymäpäiville. Toiveena oli My little pony kakku, jonka reunoja kiertäisi karkit sateenkaarenlailla sekä päällä olisi 2D kuva. Myöskin kakun sisältä paljastuu värikäs yllätys!

Täytteeksi toivottiin jotain voimakasta eikä mielellään mousseja. Joten valitsin täytteeksi suklaakreemin ja mustikkahillon, joka on ollut todella suosittu voimakas makuyhdistelmä.


Kakku on 15cm leveä ja 13cm korkea. Kakussa on viisi pientä kakkupohjaa, jotka ovat kaikki erivärisiä. Paistoin kakut Wilton kakkuvuokasetillä, johon kuuluu viisi 15cm matalaa kakkuvuokaa. Yhdellä vuoalla tulee kakku yhteen kerrokseen. Tätä kakkua tehdessä vuoat olivat korvaamattomat.


Sain yllä olevan kuvan synttärisankarin äidiltä, koska en itse ollut kyseisissä juhlissa. Tältä kakku näytti sitten leikkausvaiheessa.

Suklaakreemiin tuli 250g voita, 4dl tomusokeria, 1tl vaniljaa ja 200g suklaata. Valmistusohje löytyy täältä. Mustikkahillon ostin valmiina. Myös mustaherukkahillo toimii hyvin. Kostutukseen kannattaa varata 1,5dl nestettä.


M&M karkkeja meni n.350g. Kakun päällä on palanen ruskeaa sokerimassa ja koristeet on muovattu myöskin sokerimassasta. Koristelussa ei mennyt niin kauan mitä alunperin pelkäsin. Karkit sai paikoilleen alle tunnissa, mutta 2D koristeet tekemisessä sabluunan avulla meni suunnilleen yhtä kauan aikaa kuin 3D koristeenkin. 2D koristeen hyvä puoli on se, että kuivamiseen ei tarvitse varata aikaa.


Kakusta tuli hauska ja tätä oli mukava värkätä. Onnea vielä synttärisankarille!

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3