Tobleronekakku (video)



Tänään vietetään mieheni syntymäpäivää ja tein hänelle pienen kakun kahvittelua varten. Idean kakkuun sain yksilöidyistä Toblerone pötköistä, joita Lahjat.fi kauppa ystävällisesti lähetti minulle. Suklaapötköön saa printattua kenen tahansa nimen. Aivan loistava lahjaidea!

Kakussa maistuu kaikki Tobleronen maut, mm. suklaa, manteli ja hunaja. Kakkupohja on mantelikakkupohja, joka muistuttaa perus voikakkupohjaani, mutta puolet vehnäjauhoista on korvattu mantelijauhoilla. Pohjasta tuli kivan mehevä ja maukas.


Suklaa-hunajakreemi

Täytteessä maistuu ihanasti kaakao, hunaja ja nougat. Ohje on muokattu eräästä vanhasta kakuntäyteohjeestani. Ohjeesta riittäisi 24cm kakkuunkin täyte. 

2,5dl kermaa
1dl hunajaa
1dl tummaa leivontakaakaota
2kpl Dubbel nougat patukkaa

Vaahdota kerma. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon. Lisää hunaja ja sekoita tasaiseksi. Sulata nougat mikrossa 400W 10sek pätkissä. Lisää seokseen. Nougat ei muistuta Tobleronen ranskalaista nougatia, mutta Dubbel nougat toimii kakun täytteessä paremmin. 

Täytteeseen ei tule sulaa Tobleronea, mutta toki sitäkin voi siihen laittaa. Kakun väliin voi ripotella myös Toblerone murskaa. Tein vuosia sitten hauskan Tobleronekakun, jossa oli hyvin mielenkiintoinen täyte.. Ihanaa muistella vanhoja kakkuja!


Kakku on kuorrutettu kreemillä ja eri karkeilla överityyliin. Kakkupohjan reunat olisi vielä voinut siistiä puukolla, jotta niistä olisi tullut vaaleammat, mutta jäipä tekemättä. Siitä huolimatta kakku oli hyvänmakuinen ja ihan hauskan näköinenkin.


Lahjat.fi sivuilla pystyy helposti etsimään lahjaideoita ihmisille heidän omalla hakukoneellaan. Esimerkiksi äitienpäivän lähestyessä suosittelen vilkaisemaan äitienpäivä kategoriaa.

Sain testattavaksi myös kauniita japanilaistyylisiä papereita sekä hauskan silikonisen suklaamuotin. Muotilla voi tehdä pieniä suklaapatukoita, joissa lukee patukan kalorimäärä. Aivan huippu! Tästä teen ihan oman postauksen.


Hyvää syntymäpäivää Pasille! 💗


Yhteistyössä:


Kommentit