Dinosauruskakku (video)



Tämä kakku meni viime kuussa poikamme 5v synttäreille. Kakku yrittää muistuttaa arkeologista kaivausta luurankoineen, mutta lopputulos oli lievästi sekamelskainen. Toisaalta pidin kovasti tästä kakusta ja pojat olivat mielissään!

Kakussa on porkkanakakkupohja. Puolitin ohjeen ja paistoin 15cm kakkuvuoassa 175 asteessa noin tunnin ajan. Täytteenä on appelsiinimousse. Sopi ihanasti porkkanakakun yhteyteen ja pääsiäiseen!

Appelsiinimousse

2,5dl kermaa
200g appelsiinituorejuustoa
½dl sokeria
1 appelsiininkuoriraaste
4 liivatelehteä + ½dl appelsiinimehua TAI
2tl liivatejauhetta + 2rkl appelsiinimehua


Kakku on kuorrutettu kaakao-hunajakreemillä, jota jäi yli Tobleronekakustani. Kreemiin tulee 2,5dl kermaa, 1dl kaakaojauhetta ja 1dl hunajaa.


Lisäksi koristelin kakkua Oreo- ja kandisokerikeksimurskalla. Kivet ovat suklaita ja luuranko on tehty keksistä. Poikamme sai jouluna dinosauruskeksimuotteja ja päätin tehdä niillä koristeen kakun päälle. Keksien ohje on ihana vaniljakeksiohjeeni. Koristelin keksit pikeerillä, mutta myös valkosuklaa kävisi.


Dinosauruksen luut voi tehdä myös niin, että tulostaa netistä luurankokuvan ja jäljentää sen leivinpaperille valkosuklaalla tai pikeerillä. Hurjin ajatukseni oli tehdä DIY silikonimuotti, mutta se olisi ehkä ollut jo vähän turhan iso vaiva.


Katso videolta tarkemmat valmistus- ja kokoamisohjeet.



Onnea äidin omalle mussukalle!



Kommentit

  1. Upea kakku, ja kaivauksillahan on aina, vaikka hiekkalaatikollakin saati sitten maastossa, on aina vähän sekasotkua. Minusta tämä on erittäin onnistunut kakku, ja olisi ollut meilläkin synttärien suksee aikana, jolloin poika tiesi dinosauruksista kaiken...t: Saukkis

    VastaaPoista
  2. Onpa hauska kakku! Ei yhtään sekainen.
    Onnea 5-vuotiaalle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3