Terveelliset vohvelit (video)



Nämä helpot ja nopeat vohvelit syntyvät sekä uunissa että vohveliraudalla. Vohvelit sisältävät paljon kauraa ja nämä on helppo tehdä sokerittomiksi.
 
6 henkilölle

1,8dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
3,75dl kaurahiutaleita
2dl maitoa
2 kananmunaa
½tl suolaa
50g voita sulana
1tl kanelia
½tl vaniljajauhetta
2rkl erytritolia / kookossokeria / vaahterasiirappia / xylitolia

 Iske kaikki ainekset tehosekoittimeeseen ja hurauta tasaiseksi taikinaksi. Erytritoli on kaloriton makeutusaine, joka kuuluu sokerialkoholeihin kuten xylitoli. Sen voi korvata tavallisellakin sokerilla.

Taikinan voi paistaa silikonisessa vohvelimuotissa 220 asteessa n.10min tai tavallisella vohveliraudalla. Taikinasta voi tehdä myös pieniä amerikkalaisia pannukakkuja paistinpannulla.

Vohvelit ovat parhaita terveellisen chia-mansikkahillon kanssa!
Vohvelit soveltuvat hyvin myös aamupalaksi!

Vinkki!
Täysjyvävehnäjauhot ovat terveellisempiä ja kuitupitoisempia, mutta tavallisista vehnäjauhoista tulee vähän mehevämpiä vohveleita.
 

Taikina on aika paksua suomalaiselle vohveliraudalle. Videolla näytänkin kuvan amerikkalaisesta vohveliraudasta, jolle tämä ohje on alunperin tarkoitettu. Mutta ohje toimii myös meidän raudalle! Mikäli taikinan paksuus tympäsee, voi maitoa lisätä taikinaan 4-5dl, jolloin vohveleista tulee vähän nätimpiä. Mutta uunissa paistettaviin vohveleihin, ohje on juuri hyvä tuollaisenaan.



Kommentit