Kuumailmapallokakku (video)



Tämä kakku meni kummipoikamme nimiäisiin. Otin mallia mm. Marsispossun ihanista kuumailmapallokakuista. Pallukka oli aika haastava koristella, mutta tovin värkkäilyn jälkeen, lopputulos oli ihan kiva.

Kakussa on 24cm gluteeniton voikakkupohja. Täytteenä on mango-limemousse, josta tuli tosi kiva! Kuorrutteena on vain marenkikreemiä, sillä sokerimassaa ei kakkuun haluttu. Tähän kakkuun riittää 3 valkuaisen satsi. 

Kuorrutin kakun valkoisella kreemillä ja lisäsin päälle hieman mintunväristä kreemiä toiveiden mukaisesti. Koristeena reunoilla on vielä muutamia sokerimassapilviä.


Mango-limemousse

5dl kermaa
400g tuorejuustoa
4 limeä
2dl mangososetta
½dl sokeria
6 liivatelehteä

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
  • Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, sokeri ja mangosose. 
  • Raasta joukkoon limejen kuoriraaste. 
  • Purista mehu ja kuumenna mikrossa kiehuvaksi täydellä teholla 30-60sek. 
  • Sulata pehmitetyt liivatelehdet kuumaan limemehuun. Lisää tarvittaessa vettä ja kuumenna lisää, kunnes liivate on täysin sulanut. 
  • Lisää liivateseos moussen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Vinkki!
Mangososetta löytää ruokakaupoista esim. Pirkka tai Bonne merkeiltä. Myös piltti käy. Sosetta voi toki tehdä itsekin tuoreista mangoista tai tölkkimangoista.


Kuumailmapallo on helpoin tehdä styrox palloon. En vain sattunut marketistä löytämään oikeankokoista, joten päädyin tekemään pallon riisimuromassasta. Tämän koirakakun pää ja tassut on myös tehty riisimuromassasta. Siitä on näppärä muovata isoja koristeita.

1 kuppi vaahtokarkkeja
2 kuppia riisimuroja
1-2rkl öljyä

Laita öljy ja vaahtokarkit kulhoon. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 30sek pätkissä välillä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Lisää riisimurot ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja muovaa massasta pallo. Tökkää pallon sisälle neljä cakepops tikkua ja anna kovettua.

Kuorruta pallo kreemillä pariin kertaan, jotta pinta sileää. Anna kovettua jääkaapissa. Pinnan voi tasoittaa myös suklaa ganachella. Sitten pallukka kuorrutetaan sokerimassalla. Videolla näytän pallon valmistamisen tarkemmin, mutta tämä oli tosiaan aika haastava tehdä..


Kori ja panda on myöskin sokerimassaa. Videolla tarkemmat ohjeet niihin.
 


En saanut ennakkoon tietoon vauvan nimeä, mutta sain kaikki kirjaimet ja muovasin ne sokerimassapalikoihin. Saimme juhlissa arvata toisten kummien kanssa vauvan nimen ja löytyihän se sieltä lopulta: Sulo Olavi. 💙




Onnea vielä koko perheelle!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3