tiistai 12. kesäkuuta 2018

Lassi-juoma (video)Lassi on intialainen raikas kesäinen juoma, joka koostuu pääasiassa jogurtista. Mangolassi on jo hyvinkin tunnettu Suomessa, mutta reseptistä voi kehitellä kymmeniä muitakin makuja. Testasin tänään perinteistä mangolassia, kahvilassia, vadelmalassia tuoreista vadelmista ja suklaalassia.

Mangolassi

 2,5dl (kookos)jogurttia
½dl (kasvi)maitoa
 1dl mangososetta
1tl sokeria/makeutusainetta

Lassi sekoitetaan puisella survimella, mutta koska näitä ei Suomessa juurikaan näy, voi ainekset sekoittaa keskenään blenderissä, käsivispilällä tai vaikka haarukalla.

Sokerin voi korvata esim. kalorittomalla erytritolilla, jota saa ekokaupoista. Myös xylitoli tai stevia ovat hyviä vaihtoehtoja. Mangososetta löytää mm. bonne, pirkka, rainbow ja piltti merkeiltä.

Tästä tuli superhyvää!
 

Kahvilassi

2,5dl jogurttia
½dl maitoa
1dl vahvaa kahvia / espressoa
1-2rkl kahvia / makeutusainetta

Tämä oli alkuun melko erikoisenmakuista, mutta hetken kuluttua makuun tottui ja tämäkin maistui tosi kivalle. Sokeria kannattaa lisätä reippaanlaisesti.


Vadelmalassi

2,5dl (kookos)jogurttia
½dl maitoa
1dl vadelmia
1-2rkl sokeria/makeutusainetta

Tästäkin tuli ihanan raikas ja hyvänmakuinen juoma! Vähän kuin smoothie!


Suklaalassi

2,5dl jogurttia
½dl maitoa
1-2rkl tummaa leivontakaakaota
1-2rkl sokeria/makeutusainetta

Tästäkin tuli tosi kiva. Lassi sopii hyvin niin aamupalaksi, välipalaksi, jälkiruoaksi tai vaikka iltapalaksikin! Suosikkejani oli kuitenkin mango ja vadelma.


6 kommenttia:

 1. Lassit, etenkin mangolassi oli kuumien päivien pelastus Nepalin reissulla. Eipä itse asiassa ole tullut mieleen tehdä lasseja itse, pitää ottaa kokeiluun!

  VastaaPoista
 2. Bonnen mangosose on ihan parhaimman makuista lasseihin!

  VastaaPoista
 3. Moi! Rakastetaan sun leivontavideoita, ne on tosi inspiroivia! Meillä olisi sinulle toive: voisitko leipoa suuren suklaa-Maisku-kakun! Maiskut ovat siis rahkapatukoita. Voisit ottaa mallia tavallisen kokoisesta (suklaa)Maiskusta ja tehdä suurennoksen. Haluaisimme leipoa sellaisen kesäjuhliin, mutta emme itse ole vielä kovin eteviä soveltajia, joten olisi todella kiva saada sinulta reseptiä siihen!! <3<3<3<3<3 pus olet todella ihana älä koskaan lopeta leivontavideoiden tekemistä ihana kakkumonsteri1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =))) <3 <3 <3 Pahoittelut kun en aiemmin viestiä huomannut, jostain syystä nämä kommentit eivät enää tule mailina. Pitää tsekata ne käsin ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3