lauantai 11. elokuuta 2018

Mustikka-mascarponepiirakka



Tämä piirakka on tehty mascarpone-raparperipiirakan ohjeellani. Joskus korvaan raparperin omenoilla ja molemmat toimivat yhtä hyvin! Tällä kertaa päätin kuitenkin testata mustikoita, sillä ne ovat lempimarjojani.

Rehellisesti sanoen mustikka oli aavistuksen liian makea tähän piirakkaan. Herukat tai muut kirpeämmät marjat toimisivat paremmin, mutta tämäkin oli hyvää! Yleensä mustikkapiirakka kannattaa kuitenkin tehdä tällä perusohjeella. Myös tämä valkosuklaa-mustikkapiirakka toimii hyvin!

24-26cm vuoka

 Valmis piirakkapohja
250g mascarponea
1,5dl maitoa
1pss vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
n.2dl mustikoita

Kauli piirakkapohja vuoan pohjalle. Painele ylimääräinen taikina reunoilta pois. 
Sekoita mascarpone, maito ja vaniljakastikejauhe kulhossa tasaiseksi. Kaada seos vuokaan.
Ripottele päälle mustikoita. Paista 200 asteessa noin 40min. Anna jäähtyä


Piirakka on ihanaa jäätelön tai kermavaahdon kera!

1 kommenttia:

  1. Juuri ajattelin kokeilla punaherukoilla. Raparperilla testattu. On kyllä maukas ja helppo piirakka.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3