Dinosauruskakku (video)



Tämä kakku men pienen pojan syntymäpäiville. Tein hänelle viime vuonna tämän Ninjago Lloyd täytekakun, jonka valmistuksesta löytyy myöskin ohjevideo.

Tämä kakku on mitoitettu 12-15henkilölle. Kakussa on 18cm suklaakakkupohja, josta dinosaurus on muovattu. Täytteenä vadelmamousse. Kakku on kuorrutettu sokerikreemillä ja turkoosilla geelivärillä värjätyllä sokerimassalla (500g). Koristeet ovat myös sokerimassaa.


Suklaakakkupohja

200g voita
200g (2,2dl) sokeria
3 munaa
130g (2,1d) vehnäjauhoja
50g (0,9dl) kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
 
Yleensä teen yllä olevan taikinan 15cm vuokaan, mutta en halunnut tästä kakusta älyttömän korkeaa kakun muovaamista ajatellen. Pohjasta saa gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Kaakaojauheen voi myös vaihtaa perunajauhoon.


Vadelmatäyte

2dl kermaa
100g tuorejuustoa
1dl vadelmahilloa
4 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Vadelmahillon voi korvata myös soseutetuilla vadelmilla. Tällöin moussen joukkoon kannattaa lisätä ½dl sokeria. Hillon voi myös korvata pussillisella vadelmamoussejauheseosta.

Itse suosin kakkujen täytteissä hilloja, koska niissä on voimakkain maku ja ne ovat valmiiksi makeutettuja. Soseutetut marjat ovat kovin miedonmakuisia. Tuoreita marjoja käytettäessä, kannattaa kakkupohjalle levittää myös hieman hilloa.

Kakun kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua vettä.

Sokerikreemi

150g voita
3dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl vettä/maitoa


Kakun muovaaminen ja koristelu kannattaa tsekata alla olevalta videolta!


Onnea synttärisankarille!

Kommentit

  1. Hei. Ihana kakku ja selkeä ohjevideo. :) Mikä on käyttämäsi pohjan koko, mikä tulee kakun alle? Mietin, millaisen kakkukuvun alle kakku mahtuisi.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊❤️ tästä on niin paljon aikaa etten muista alustan kokoa. Mut veikkaan et vähintään 25x25cm. Kakkumonsteri

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3