perjantai 12. lokakuuta 2018

Mustaherukkajuustokakku



Tämä juustokakku meni kihlajaisjuhliin. Makuina on mustaherukka ja vanilja. Kiille on tehty lohikäärmehedelmämehusta. Koristeena on mm. sulaa valkosuklaata ja marjoja.

26cm vuoka

Pohja:
200g digestivekeksejä
50g voita

Täyte:
5dl kermaa
400g vaniljatuorejuustoa
1,5dl mustaherukkahilloa
2-3tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
1dl lohikäärmehedelmämehua

Kiille:
3dl mehua
5 liivatelehteä


Pohja
  • Pohjaa varten hienonna keksit tehosekoittimessa tai pussissa ja lisää sula voi. 
  • Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuokaan tasaisesti.
Täyte
  • Täytettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 min ajaksi.
  •  Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. 
  • Lisää tuorejuusto ja sekoita. 
  • Lisää mustaherukkahillo. Kakkuun voi käyttää tuoreita marjojakin soseutettuna, mutta hillossa on huomattavasti enemmän makua ja makeutta. 
  • Lisää vaniljasokeri.
  • Kuumenna mehu kiehuvaksi. 
  • Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan mehuun. Jäähdyttele noin minuutti.
  • Lisää liivate-mehuseos moussen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6h.
Kiille
  • Kiillettä varten laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  • Kiehauta 1dl mehua mikrossa tai kattilassa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen.
  • Lisää loppu mehu joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada kiille jähmettyneen kakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään 3h ajaksi. 


Sulatin kakun päälle valkosuklaata. Suklaan joukkoon voi lisätä hieman kermaa tai öljyä, jotta suklaa notkistuu. Mikäki kakun päälle asetellaan sokerikoristeita, on niiden oltava suklaan päällä. Liivatetta sisältävä kiille sulattaa koristeet nopeaa.


Onnea kihlaparille!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3