keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Pinaatti empanadat (video)Yksi suosikki piirretyistäni on vuonna 2000 ilmestynyt Keisarin uudet kuviot, joka kertoo itserakkaasta inkakeisarista, Kuscosta. Keisarin ilkeä neuvonantaja, Yzma, yrittää murhauttaa hänet, mutta herttainen apulainen, Kronk, muuttaakin keisarin vahingossa laamaksi. Loogista...

Joka tapauksessa Kronk on taitava kokki ja yksi hänen bravuureistaan on pinaattituulihatut. Leivonnaiset on alunperin tarkoitettu olevan pinaatti empanadoja, jotka ovat suosittuja piirakoita latinalaisissa maissa. Piirakat täytetään yleensä jauhelihalla tai chorizo makkaralla, mutta mikä tahansa täyte käy. Taikinaan tulee mm. maissijauhoja, joita Etelä-Amerikassa on vuosisatojen ajan käytetty ruoanlaittoon ja leivontaan.

Taikina:

60g voita
2dl ruokakermaa
5dl maissijauhoja (ei maissitärkkelystä)
2dl vehnäjauhoja
1 muna
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa

Täyte:

150g pakastepinaattia
n.½prk fetajuustoa
1 kovaksi keitetty kananmuna
1 sipuli
1 chili
suolaa
pippuria
n.70g juustoraastetta
180g ruohosipulituorejuustoa

200-225 astetta uunin tehosta riippuen, 13-15min.
Mikäli taikinaa ei jaksa valmistaa itse, voi käyttää 500g kaupan suolaista valmistaikinaa.
Katso valmistusohje videolta.


Kyseinen elokuva on niin hauska. Yzmalla on salainen laboratorio ja hän valmistaa siellä kaikenlaisia taikajuomia. Kronk yrittää parhaansa mukaan olla hyvä apuri, mutta sisimmissään ei haluaisi olla pahis. Kusco löytää uusia ystäviä, jotka auttavat hänet jälleen valtaistuimelle. Yzman ääninäyttelijänä toimii Seela Sella, joka on yksi suosikkinäyttelijöistäni.

Elokuvasta on tehty myös piirrossarja Disney Channelille, Keisarin uusi koulu. Sarjassa Kuscon on valmistuttava Kusco akatemiasta tai muuten häneltä viedään keisarin oikeus. Yzma naamioituu koulun rehtoriksi ja yrittää kaikin keinoin estää Kuscoa valmistumasta. Kronk toimii yhä apurina, mutta on myös Kuscon ystävä. Kronk jatkaa myös innokasta kokkailua ja päätyy ravintolaan kokiksi.


Empanadat onnistuivat hyvin ja täytekin oli sopivan voimakas. Pidin näiden mausta.
Kannattaa ehdottomasti katsoa kyseinen leffa ja tehdä näitä vaikka seuraaviin juhliin tarjottaviksi. Mikä tahansa tilaisuus sopii näille hyvin.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3