Smoothie n'ice cream



Tein pari vuotta sitten postauksen terveellisestä jäädykkeestä, johon tarvitaan periaatteessa vain yksi raaka-aine: jäätynyt banaani. Näytin kymmenisen eri n'ice cream ohjetta ja tänään olisi vuorossa pari lisää. 

Sain inspiraation näihin suosikki smoothie juomistani. En periaatteessa fanita juoda hedelmiä ja marjoja vaan minusta on kivempi syödä ne. Tämä on ikään kuin siltä väliltä.
 

Vadelma smoothie n'ice cream

1 jäätynyt banaani
1,5dl (jäisiä) vadelmia
½tl vaniljajauhetta
(makeutusta)

Pilko banaani paloiksi ja pakasta yön yli. Hienonna banaani ja vadelmat tehosekoittimessa tasaiseksi pirtelömäiseksi jäätelöksi. Vadelmat saavat olla jäisiä. Lisää vanilja ja makeutus. Itse käytän yleensä erytritolia tai xylitolia. Sokereista ja makeutusaineista voi lukea lisää täältä.

Mikäli jäätelö valmistetaan blenderissä, kannattaa vadelmien antaa sulaa kokonaan, sillä jäisen banaanin hienontaminen on melko työlästä pienelle blenderille. Jäätelön valmistus kannattaakin aloittaa hienontamalla vadelmat tehosekoittimessa tasaiseksi. Sitten lisätään jäinen banaani ja hienonnetaan seos tasaiseksi. Mikäli seos on liian jämäkkää, voi sekaan lisätä aavistuksen nestettä. Marjoista ja hedelmistä irtoaa kuitenkin yleensä kohtalaisen paljon nestettä, jolloin ylimääräinen neste ei ole tarpeen.


 
Green smoothie n'ice cream

1 jäätynyt banaani
1 kiwi
kourallinen pinaattia
viinirypäleitä

Hienonna kiwi, pinaatti ja viinirypäleet blenderissä tasaiseksi seokseksi. Lisää jäinen banaani ja hienonna tasaiseksi. Hedelmistä irtoava neste helpottaa banaanin hienontamista huomattavasti.


Kommentit

  1. Kivoja ideoita, kiitos! Jääkaapissa onkin pari tummuvaa banaania, jospa heitän ne pakastimeen ja testaan tätä. :)

    VastaaPoista
  2. Nam! <3 Nää menee testiin. Just ostin kiwejäkin, joten pitääkin huomenna surauttaa tällainen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3