sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Sydäntaatelikakku



Taatelikakku liitetään usein jouluun, mutta kakkua voi tehdä ihan milloin tahansa. Taateli itsessään on etelän hedelmä ja sitä käytetään leivonnassa paljon. Tein ystävänpäiväksi pari kuivakakkua, sillä minulla jäi joululta taateleita yli. Isäni osti Karjalasta paljon tuoreita taateleita, joista tulee täydellinen taatelikakku!

Ohje on vanha tuttu. Kakun valmistuksesta löytyy video täältä.

1pss taateleita (200-250g)
3dl vettä
2dl sokeria
200g voita
2munaa
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia
(100g suklaata rouhittuna)
 
  • Laita taatelit, vesi ja sokeri kattilaan. 
  • Keitä keskilämmöllä, kunnes saat tasaista massaa. Tässä kestää 15-20min. 
  • Soseutin lopuksi seosta hieman sauvasekoittimella, jotta massa oli varmasti tasaista.
  •  Lisää massan sekaan kuutioitu voi ja sekoita kunnes voi on sulanut. Jäähdytä seos vesihauteessa. Laita uuni tässä vaiheessa 175asteeseen. 
  • Lisää munat ja kuivat aineet. 
  • Lisää suklaarouhe halutessasi. 
  • Kaada seos vuokaan ja paista noin tunti. 
  • Kumoa hieman jäähtyneenä.


Koristelin kakun valkosuklaapursotuksilla. Lisäsin sukaan joukkoon hieman punaisia candy melts nappeja, jolloin valkosuklaa värjääntyi vaaleanpunaiseksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3