Tämä ohje on blogiystäväni Anni Paakkunaisen uudesta leivontakirjasta, Annin uunissa. Annilla on myös kuuluisa blogi ja leivontatarvikeliike. Tämä kirja on hänen ensimmäisensä ja sain kunnian päästä ihailemaan tätä ensimmäisten joukossa.
Kirjassa on paljon herkullisia kakkureseptejä, mutta päädyin tähän, koska sitruunaleivonnaiset ovat suosikkejani ja kakku sopii hyvin myös pääsiäiseen.
Kakku itsessään on jo mehevä ja pumpulimainen, mutta lopputuloksen kruunaa sitruunasiirappi, jolla kakku lopuksi kostutetaan. Ohje on tosi ihana!
2 litran vuoka
n. 15 hlö
200 g voita
3,75 dl sokeria
3 kananmunaa
5,25 dl vehnäjauhoja
0,75 tl ruokasoodaa tai 1,5 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
1,5 dl sitruunamehua
2,25 dl maitoa tai piimää
3 sitruunankuoriraaste
Siirappi
1 dl vettä
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu
Gluteenitonta kakkua varten voi jauhot vaihtaa gluteenittomaan jauhoseokseen!
Katso valmistusohje videolta.
2 litran vuoka
n. 15 hlö
200 g voita
3,75 dl sokeria
3 kananmunaa
5,25 dl vehnäjauhoja
0,75 tl ruokasoodaa tai 1,5 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
1,5 dl sitruunamehua
2,25 dl maitoa tai piimää
3 sitruunankuoriraaste
Siirappi
1 dl vettä
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu
Gluteenitonta kakkua varten voi jauhot vaihtaa gluteenittomaan jauhoseokseen!
Katso valmistusohje videolta.
Kirjassa on leivonnaisia jokaiseen vuodenaikaan. Suurin osa resepteistä on kakkuja, mutta mukaan mahtuu muitakin leivonnaisia. Annin kuvat ovat aina todella kauniita ja kirja onkin esteettisesti hyvin kaunis. Kirjan pääsee tilaamaan itselleen täältä.
Siirappia jää yli ja sen voi säilöä jääkaappiin muita leivontaprojekteja varten. Siirapilla voi kostuttaa myös ihan tavallisen kakkupohjan. Sitruunakakkukin säilyy hyvänä jääkaapissa pitkään.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3