Banaanijälkiruoka purkissa




Tämä helppo ja nopea banaanijälkiruoka on todella ihanaa! Jälkiruoka valmistetaan purkkiin, joten se kulkee näppärästi mukana kylmälaukussa vaikka piknikille.

Sain idean jälkiruokaan klassisesta banaani-kermapiirakasta. Purkin pohjalle ladotaan vaaleita keksejä tai kakkupohjaa. Päälle tulee banaanisiivuja, vaniljakastiketta ja kermavaahtoa. 

Mikäli jälkiruoan haluaa vielä to the next level, voi vaniljakastikkeen tehdä itse ja tavallisen banaanin sijaan käyttää keittobanaania! Keittobanaania saa perus ruokakaupoista ja se on tavallista banaania jämäkämpää. Paistan banaanisiivuja pannulla rypsiöljyssä molemmilta puolilta kullan ruskeiksi. Palasista tulee ihanan pehmeitä ja karamellimaisia. Ihan kuin karkkeja! Tavallista banaania ei voi paistaa pannulla, sillä se menee mössöksi.


Vaniljakastike
n.4dl

4 keltuaista
2 dl kermaa
2 dl maitoa
1 dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljajauhetta

Sekoita keskenään kerma, maito ja vanilja. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää hieman kermaseosta keltuaisvaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput kermaseoksesta joukkoon ja lämmitä seosta keskilämmöllä, kunnes seos sakenee. Älä keitä tai kiehauta, koska muuten keltuaiset juoksettuvat ja seoksesta tulee rakeinen.

Yleensä itse tehdyssä vaniljakastikkeessa kerma, maito ja vanilja lämmitetään ensin. Sitten seoksen annetaan jäähtyä, mutta minä skippasin tämän vaiheen nopeuttaakseni prosessia. Lämmittäminen tasoittaa hieman vaniljan makua, mutta minusta tämä on loppupeleissä hieman aika turha vaihe, joten teen ohjeen nopeutetusti.




Jälkiruoasta saa ihanan banoffee version korvaamalla vaniljakastikkeen kinuskiksi keitetyllä kondensoidulla maidolla! Jälkiruoan voi myös koota piirakkavuokaan tai kulhoon. 
Purkit kannattaa säilyttää kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Kommentit