Tiikerikakku



En lapsena pahemmin välittänyt kuivakakuista, mutta nykyisin teen niitä joka vuosi. Klassinen tiikerikakku on yksi suosikeistani ja teen sen aina mummoni ohjeella. Kakusta saa helposti myös gluteenittoman.

Noin 2 litran vuoka
 
250 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ dl kermaa tai piimää



Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi noin 5min ajan. Lisää kananmuna ja sekoita joka välissä. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilja keskenään. Lisää seokseen kerman kanssa. 

Lusikoi 1/3 seoksesta toiseen kulhoon ja lisää joukkoon kaakaojauhe.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Mikäli vuoassa on non-stick pinnoite, ei jauhotusta tarvita. Jauhottamiseen ei kannata käyttää korppujauhoja, sillä ne maistuvat pahalle. Perus vehnäjauho tai mantelijauhe käyvät hyvin.
Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Lisää sitten kaakaotaikina. Lisää loput vaaleasta taikinasta ja sekoita kerroksia hieman haarukalla.

Paista kakkua 175 asteessa noin 50min. Anna kakun jäähtyä ja kumoa sitten vuoasta.
Taikinasta voi myös tehdä kuppikakkuja, joiden paistuminen kestää 15-20min.



Kommentit