Nämä pienet juustokakkuleivokset meni pieneen pop-up kahvilaamme viime kuussa. Leivokset on koristeltu suklaa spraylla ja rubiinisuklaalla. Ohjeella tulee n.12 leivosta tai yksi 20cm kakku.
Mango-passionhedelmäjuustokakku
12 leivosta tai 20cm irtopohjavuoka
12 leivosta tai 20cm irtopohjavuoka
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 pss blå band mango-passionmoussejauhetta
1 dl vaniljakastiketta
4 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
Kakkuun voi käyttää myös soseutettua mangoa ja passionhedelmää 1-1,5dl.
Ohjeella tuli 12 pientä kupolimaista leivosta. Oma vuokani on Tupperwarelta.
Kakkuun voi käyttää myös soseutettua mangoa ja passionhedelmää 1-1,5dl.
Ohjeella tuli 12 pientä kupolimaista leivosta. Oma vuokani on Tupperwarelta.
Vaniljakastike
4 keltuaista
2 dl kermaa
2 dl maitoa
1 dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljajauhetta
Vaniljakastiketta varten sekoita
keskenään kerma, maito ja vanilja. Vaahdota keltuaiset ja sokeri
vaaleaksi vaahdoksi. Lisää hieman kermaseosta keltuaisvaahdon joukkoon
ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput kermaseoksesta joukkoon ja lämmitä
seosta keskilämmöllä, kunnes seos sakenee. Älä keitä tai kiehauta, koska
muuten keltuaiset juoksettuvat ja seoksesta tulee rakeinen.
Yleensä
itse tehdyssä vaniljakastikkeessa kerma, maito ja vanilja lämmitetään
ensin. Sitten seoksen annetaan jäähtyä, mutta minä skippasin tämän
vaiheen nopeuttaakseni prosessia. Lämmittäminen tasoittaa hieman
vaniljan makua, mutta minusta tämä on loppupeleissä hieman aika turha
vaihe, joten teen ohjeen nopeutetusti.
Moussea varten vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljakastike ja moussejauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon neljä liivatelehteä. Jaa täyte silikonisiin leivosmuotteihin ja nosta pakkaseen yön ajaksi.
Pohjaa varten tarvitaan noin 160g keksejä ja 50g voita. Silikonivuokaan tehtyihin leivoksiin valmistetaan pohja viimeiseksi. Keksi-voiseos painellaan jähmettyneen moussekerroksen päälle ennen vuoasta kumoamista.
Jos kakku tehdään tavalliseen irtopohjavuokaan, valmistetaan ensin pohja. Sitten kaadetaan päälle mousse ja nostetaan vuoka jääkaappiin 4-5h ajaksi, jonka jälkeen kakun voi irrottaa vuoasta.
Osan täytteestä jähmetin silikonisissa muffinivuoissa. Näistäkin tuli ihan hauskoja.
Koristeena on ananaskirsikka.
Moussea varten vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljakastike ja moussejauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon neljä liivatelehteä. Jaa täyte silikonisiin leivosmuotteihin ja nosta pakkaseen yön ajaksi.
Pohjaa varten tarvitaan noin 160g keksejä ja 50g voita. Silikonivuokaan tehtyihin leivoksiin valmistetaan pohja viimeiseksi. Keksi-voiseos painellaan jähmettyneen moussekerroksen päälle ennen vuoasta kumoamista.
Jos kakku tehdään tavalliseen irtopohjavuokaan, valmistetaan ensin pohja. Sitten kaadetaan päälle mousse ja nostetaan vuoka jääkaappiin 4-5h ajaksi, jonka jälkeen kakun voi irrottaa vuoasta.
Osan täytteestä jähmetin silikonisissa muffinivuoissa. Näistäkin tuli ihan hauskoja.
Koristeena on ananaskirsikka.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3