sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Suklaa-kahvi-kinuskijuustokakku
Tein viime kuun ravintolapäivää varten paljon erilaisia juustokakkuleivoksia sopivissa annoskoissa. Tein myös pari isompaa juustokakkua, joista leikattiin annospaloja. Kaikki ohjeet tulee blogiin lähiaikoina. Tässä kakussa on suklaa-kahvi ja kinuskikerrokset.

Suklaa-kahvikerros
20cm irtopohjavuoka

1,5 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
100 g suklaata
2 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä 
2tl pikakahvijauhetta
(sokeria)

Liota pikakahvijauhe kerman joukkoon. Lisää joukkoon suklaa ja lämmitä seosta mikrossa 500W 30sek pätkissä välillä sekoittaen, kunne suklaa sulaa ja seos on tasaista. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. 

Vaahdota kylmä seos sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokeria tarvittaessa. Maitosuklaa on makeampaa kuin tumma suklaa.

Sulata kylmässä vedessä pehmitetyt liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää seokseen. Kaada seos vuokaan. Minä käytin 20x20cm neliönmallista silikonivuokaa. Nosta vuoka pakkaseen vartiksi ja valmista toinen kerros.
Kinuskikerros

1 dl kermaa
100g tuorejuustoa
noin 1 dl kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
2 liivatelehteä
½dl vettä

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja kinuski. Lisää lopuksi liivatelehdet ja kaada seos vuokaan. Silikonivuokaan tehty kakku täytyy pakastaa umpijäiseksi pakkasessa yön yli. Pohja tehdään viimeiseksi. Tavalliseen irtopohjavuokaan tehty kakku jähmettyy jääkaapissa 4-5 tunnissa.
Mikäli haluat tehdä pelkästään kinuskikakun, tuplaa ohje.

Pohjaan käytin 160g gluteenittomia keksejä ja 50g voita. 
Vinkkejä ja ohjeita juustokakun pohjaksi löytyy täältä.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3