Pinaattiletut ja sienikastike



Minulta toivotaan jatkuvasti lisää myös suolaisia reseptejä. Nappaan instagramiin @kakkumonsterinkakut ajoittain story pätkiä päivällisistä ja lounaista. Viime viikolla testasin kotitekoisia pinaattilättyjä ja sienikastiketta.

Ystäväni teki pinaattilättyjä perunamuusiin ja niistä tuli aivan ihania! Kokeilin vähän erilaista ohjetta, mikä toimi myös ihan hyvin, mutta letuista tuli aavistuksen murenevia.

Pinaattiletut

1 pussi (n. 80g) pinaattia
4 perunaa
2 kananmunaa
suolaa
1 sipuli

Kuori ja keitä perunat. Hienonna kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Paista pannulla öljyssä keskilämmöllä molemmin puolin. Näistä tuli hyvänmakuisia. Jopa lapsetkin tykkäsivät. 


Tein sienikastikkeen ruskeista herkkusienistä. Tuli aivan ihanaa!

Sienikastike

1 pkt herkkusieniä
1 sipuli
1 prk ruokakermaa (kolme sipulia)
1rkl vehnäjauhoja
suolaa
1 rkl kasvifondia

Pilko sienet ja sipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää sienet ja paista kypsiksi. Lisää ruokakerma, jauhot ja mausteet. Keittele pari minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. 


Tein lisäksi perunoita ja kukkakaaliriisiä violetistä ja oranssista kukkakaalista. Maistuvat ihan tavalliselle. Kukkakaali sopii hyvin myös kanan kanssa tarjottavaksi! Tämä päivällinen oli kuitenkin lihaton.

Kommentit

  1. Hei aivan ihana idea, täytyy kyllä seuraavaksi kokeilla tuota perunasoseesta tehtyä versiota pinaattiletuista!:) Myös sienikastike kuulostaa ihanalta lettujen kanssa!
    Hyvää viikonloppua ja kiitos reseptistä!<3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3