Wilhelmiinat ja kahvikiisseli



Perinteiset Wilhelmiinat ovat herkullisia viipalepikkuleipiä, jotka valmistuvat helposti ja nopeasti. Poimin ohjeen blogiystäväni Sari Spåran uudesta reseptikirjasta, Isoäidin perinteiset reseptit. Kirjassa on 470 sivua ja yli 200 reseptiä. Mukaan mahtuu sekä pääruokia että monenlaisia jälkiruokia. Lisäksi kirjassa on laaja joulu kategoria. Tästä kauniista kirjasta löytyy varmasti jokaiselle jotain.
Sarin blogiin sweet food o'mine pääset tästä.

Wilhelmiinat
n.60kpl

200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl tummaa siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa

Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappia kuohkeaksi vaahdoksi n.5min. Lisää joukkoon keltuainen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita sähkövatkaimella murumaiseksi seokseksi. Vaivaa taikina käsin vielä tasaiseksi.

Jaa taikina kuuten osaan. Muotoile taikinasta kuusi tankoa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kahdellepellille mahtuu kolme tankoa. Paista tankoja 175 asteessa 15-20min.
 


Leikkaa tangot paloiksi heti uunista tulon jälkeen.
Anna keksien jäähtyä kunnolla tämän jälkeen.
 

Nämä keksit voivat näyttää vaatimattomilta, mutta maku on ihanan kinuskinen!
Yksi suosikki pikkuleivistäni!


Testasin kirjasta myös kahvisuklaakiisselin ohjetta. Päädyin muokkaamaan ohjetta jonkin verran, mutta inspiraatio syntyi kirjan suklaakiisselin ohjeesta.

1:lle

½ dl espressoa
2 dl maitokaakaojuomaa (*)
1-2tl erytritolia
1 tl maissitärkkelystä

(*) Maitokaakaon tilalla voi käyttää 2dl tavallista maitoa + 1rkl kaakaojuomajauhetta.

Sekoita ainekset kattilassa vispilällä. Maissitärkkelys on aina sekoitettava kylmään nesteeseen. Kiehauta seos ja keittele keskilämmöllä pari minuuttia, kunnes seos sakenee. Kaada tarjoilumaljaan ja anna jäähtyä hetken ajan.

Tästä tuli myös todella hyvää!


Rouva Pannu ja Kippo on ostettu coolstuff.fi nettikaupasta.


Kommentit

  1. Kahvi ei oo mun juttu, mutta Wilhelmiinat on tosi ihania!
    Söpöjä nuo Kippo ja Rouva Pannu. <3

    VastaaPoista
  2. Wilhelmiinoista olen aina tykännyt. Itse en ole niitä koskaan tehnyt, mutta asia pitää korjata. Tuo kahvikiisselikin kuulostaa ihanalta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3