maanantai 28. lokakuuta 2019

Fault line halloweenkakkuFault line kakut ovat olleet tänä vuonna suuressa suosiossa. Minulta on toivottu tämmöistä kakkua paljon, joten halusin kokeilla ideaa halloweenkakkuumme.

Kakku on 15cm voikakkupohja. 18cm pohja toimii myös. Täytteet ovat samat kuin geodikakussa, mutta tällä kertaa lisäsin kermaa tuplamäärän. Kakku on kuorrutettu pääasiassa kermavaahdolla.

Täytteet

2 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
60 g banaanihyydykejauhetta

2 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
60 g mansikkahyydykejauhetta

Suklaa ganache reunoille

70 g tummaa suklaata
0,3 dl kermaa

Sulata suklaa kerman kanssa mikrossa puolella teholla 30 sekunnin pätkissä. Vesihaudetta voi myös käyttää. Sekoita seos tasaiseksi paksuksi kuorrutteeksi. Levitä ganachea kakun reunoille. Älä kuorruta koko kakkua. Kiinnitä mustia strösseleitä ganachen pinnalle. Kiinnitin päälle vielä sokerisilmiä, mutta suosittelen että nämä lisätään vasta viimeisenä.


Kuorrute

4 dl kermaa
2 rkl sokeria
1 pss cream fix jauhetta tai  2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma. Lisää sokeri ja stabilointiaine. Cream fix on oma suosikkini. Vaniljakreemijauhe tekee kermasta herkästi kellertävän. Laita kerma pursotinpussiin ja kuorruta kakku kermalla, mutta jätä nonparelleilla koristeltu kaistale kuorruttamatta. Siloita pinta palettiveitsellä. Katso tarkemmin videolta.


Suklaa ganache päälle

1 dl kermaa
 50 g tummaa suklaata

Sulata suklaa kerman kanssa mikrossa. Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi. Vaahdota seos kermavaahdon tapaan ja pursottele kakun päälle pieniä kuppikakkupursotuksia tähtityllalla. Ripottele päälle vielä lakritsinonparelleja.

Fault line kakussa on tärkeää muistaa, että mitä korkeampi kakku sitä nätimpi! Matalat fault line kakut näyttävät lähinnä pieleen menneiltä kuorrutuksita.

Itse en ole täysin ihastunut tähän koristelutyyliin, sillä lopputulos on minulle hieman liian huolittelematon. Mutta osa fault line kakuista on todella hienoja.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3