Omenakaura pavlova



Rakastan kaikkia omenaleivonnaisia ja kauraomenapaistos on yksi niistä. Näin Annin Uunissa blogissa hauskan omenapavlovan ja päätin kehitellä tästä ideasta oman reseptin!

Pavlova on ihana jälkiruoka, joka on nimetty balettitanssija Anna Pavlovan mukaan. Pavlova koostuu pyöreästä marengista, joka on kova ulkopuolelta ja pehmeä sisältä. Päällä on usein kermavaahtoa ja hedelmiä. Jälkiruoka on erittäin suosittu Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Pavlova:

6 valkuaista
300 g (n. 3,3 dl) sokeria
1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl vaniljajauhetta
 
Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vaahdottaen. Vaahdota seos paksuksi ja kiiltäväksi. Vaahto on valmista, kun ylösalaisin asetetusta kulhosta ei valu marenkia ulos.
 
Lisää maissitärkkelys ja vaniljajauhe. Vaniljajauheen voi korvata myös vaniljasokerilla. Maissitärkkelys on eri asia kuin maissijauho. Maissitärkkelys tekee pavlovan sisuksesta pehmeän. Joukkoon voi lisätä myös teelusikallisen viinietikkaa, mutta tämä ei ole pakollista.

Kaada marenki leivinpaperin päälle keoksi (n.24cm halkaisijaltaan). Paista 130 asteessa noin tunti. Anna pavlovan jäähtyä.

Pinnalle:
 
 2,5 dl kermaa
 
Omenakauraseos: 
 
1 iso omena
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
1-2 tl kanelia

Kuori ja pilko omena. Paista palaset pannulla voissa (tai öljyssä) pehmeiksi keskilämmöllä. Nosta omenanpalat sivuun. Laita pannulle uusi nokare voita ja paahda kaurahiutaleita hetki siinä. Lisää siirappi ja kaneli. Sekoita omenanpalat kauramuron joukkoon ja anna jäähtyä.

Vaahdota kerma. Lado kermavaahto jäähtyneen pavlovan päälle. Lisää omenakauramuro kermavaahdon päälle.
 
Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ohje! 💛

Kommentit