lauantai 21. joulukuuta 2019

Kakkumonsterin hedelmäkakku



Tämä kakku ei olekaan mikään perus hedelmäkuivakakku, vaan Kakkumonsterin paranneltu muunnos. Suurin osa sokerista on korvattu taatelijauheella, joka on 100% hienonnettua taatelia ja näin olleen luontainen makeutusaine. Tämän ansiosta kakusta tulee super hyvänmakuinen! Äitini toivoi hedelmäkakkua jouluksi.

Ohje on niin helppo, etten kuvannut edes ohjevideota. Minulta löytyy kuitenkin ohjevideot youtubesta mm. taatelikakkuun sekä maustekakkuun.

15-20 annosta

300 g pehmeää voita
1,5 dl taatelijauhetta
1 dl sokeria
5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 dl jogurttia tai kermaviiliä
n.100 g sukaatteja eli sitruunan kuoripaloja (esim. Sallinen tai Dr.Oetker)
n.100 g appelsiinin kuoripaloja

Vaahdota voi, sokeri ja taatelijauhe kuohkeaksi noin 5min ajan. Lisää joukkoon kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vourotellen jogurtin kanssa. Lisää lopuksi sukaatit ja appelsiininpalat. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla. Joukkoon voi lisätä vielä pähkinöitä tai manteleita.

Kaada taikina 2 litran kuivakakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50-60min. 
Käytin Nordic Waren non-stick vuokaa, jota ei tarvitse jauhottaa. Vuokaspray riittää.
Anna kakun jäähtyä ja kumoa se vuoasta.


Taatelijauhetta saa ruokakaupoista ja ekokaupoista. Se on 100% hienonnettua taatelia ilman sokeria tai säilöntäaineita. Taatelijauheella voi korvata minkä tahansa sokerin tai makeutusaineen.

Perinteiseen englantilaiseen hedelmäkakkuun tulee paljon kuivattuja hedelmiä ja ripaus alkoholia, mutta minä pidän tästä kakusta huomattavasti enemmän! Taatelijauhe kruunasi tämän super herkullisen kakun täydellisesti! 

Klassisen englantilaisen hedelmäkakun (Christmas pudding) ohje löytyy täältä.

2 kommenttia:

  1. Osaisitko sanoa, paljonko taatelijauhetta vastaa kuinka paljon sokeria? Vaikea löytää infoa netistä... :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3