sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Lakkakakku uudeksi vuodeksiTämä kakku on kaikin puolin ihanan retro!

Minulla on ollut kova flunssa jo yli viikon eikä mikään ruoka ole oikein maistunut kunnolla. Joulukin meni ihan puhumatta, koska minulla oli ääni pois viikon ajan! Jostain syystä minulla kuitenkin alkoi tekemään mieli kermakakkua ja olinkin suunnitellut uudeksi vuodeksi paria lakkakakkua. En voinnistani johtuen kuitenkaan jaksanut värkätä mitään erikoisempaa taideteosta, mikä ehkä näkyy koristelussa... Mutta maku oli todella hyvä!

Kakussa on 15cm sokerikakkupohja. Tilauskakkua varten olisin tehnyt pohjan voikakkupohjan reseptillä, sillä sokerikakkupohjat painuvat kasaan ja menevät herkästi vinoon. Tämä on taas todella noloa kakun noutovaiheessa.. Mutta tämmöisessä kotikakussa korkea sokerikakkupohja toimi ihan hyvin. 

Täytteenä kakussa on lakkamousse. Ohjeella voi tehdä myös 15cm juustokakun. Tällöin neljä liivatelehteä riittää. Pohjan lakkakakulle voi tehdä myös juustoleivästä!

Täyte:
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
400 g lakkoja 
2-3 rkl tomusokeria
5 liivatelehteä
½ dl vettä

Kakun päällä on vanhan ajan tyyliin lakkoja. Marjojen päälle voi myös lusikoida hyytelösokeria, mutta itse en nyt jaksanut värkätä sen kanssa. Tein kuitenkin koristeen kakun päälle candy melts napeista. 

Kakku on kuorrutettu kermavaahdolla (4 dl). Kerman joukkoon kannattaa lisätä tomusokeria, vaniljasokeria ja crema fix jauhetta. Retrot koristetikut on ostettu Tallinnasta

Lisää uuden vuoden leivonnaisia löytyy täältä!

Onnellista uutta vuotta 2020!

1 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3