DIY Mysli

 

 

Tämä mysliohje löytyy blogistani jo vuodelta 2015. Halusin tehdä ohjeesta myös videon YouTubeen, koska tämä ohje on niin ihana! Kaupan valmismyslit ovat yleensä todella sokeroituja ja prosessoituja. Mikäli mysli taas on sokeriton, niin se on pahanmakuinen. Tällä ohjeella tulee kuitenkin terveellinen ja makea mysli ilman valkoista sokeria!

 noin 2-3 litraa

5 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäleseitä
3 dl pähkinöitä
2 dl kuivattuja karpaloita
2 dl mulperimarjoja
2 dl siemeniä
2 dl kookoshiutaleita tai lastuja
½ dl öljyä
½ dl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
2-3 rkl kanelia
 
Sekoita hiutaleet, pähkinät ja siemenet keskenään isossa kulhossa. Hienonna nämä halutessasi vielä tehosekoittimessa hienommaksi muruksi. Mysliin sopii hyvin esim. kurpitsansiemenet, auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet. Pähkinäsuosikkejani ovat cashew ja hasselpähkinä.
 
Lisää joukkoon marjat, leseet ja kookoshiutaleet. Mausta seos kanelilla. Kookoshiutaleita ei missään nimessä kannata jättää tästä pois, sillä ne tuovat mysliin paljon makua ja makeutta. Mulperimarjoja saa ekokaupoista. Ne ovat hauskannäköisiä ja maistuvat hyvin pitkälti rusinoilta. Kuivattujen marjojen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä suurin osa sisältää lisättyä sokeria. Goji-marjat ainakin ovat sokeroimattomia.

Sekoita öljy ja siirappi keskenään. Kaada seos kulhoon ja kääntele huolella myslin joukkoon. Kanelin tilalla voi käyttää myös esim. inkivääriä tai kardemummaa.
  
Paahda mysliä 175 asteisessa uunissa noin 15min. Kääntele seosta paistamisen puolessa välissä. 
Anna seoksen jäähtyä ja kaada se sitten purkkeihin ja säilytä kuivassa ja viileässä paikassa. Mysli säilyy oikein säilytettynä jopa puoli vuotta.
 
Mysli on parasta maidon tai maustamattoman jogurtin kanssa. 
 


Kommentit