Oreo-kääretorttu



Oreo-leivonnaiset ovat aina ihania, joten päätin jälleen kehitellä jonkin uuden Oreo-reseptin. Oreo-kääretottuja en ole vielä blogeissa nähnyt, joten halusin testata ideaa ja lopputulos olikin super ihana! Pohjana on suklainen kääretorttupohja ja täytteenä Oreo-kreemiä. Päälle tulee vielä suklaa ganache.

Ystäväni testasi brownies ohjettani ja teki päälle kreemin Oreo-kuppikakujen ohjeellani. Minusta idea oli tosi kiva, mutta mietin tuleeko yhdistelmästä sittenkin hieman liian makea.. Tätäkin ideaa täytyy kuitenkin vielä kehitellä.

Kääretorttupohja

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi 5-8min ajan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne sekaan. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille ja 225 asteessa uunin keskitsaolla 8-10min. Kiertoilmalla riittää 200 astetta. Kun levy paistuu ja jäähtyy, valmista täyte.

Vinkki!
Jos et halua käyttää perunajauhoja, korvaa ne vehnäjauhoilla.
Gluteenittomaan kääretorttupohjaan tulee pelkästään perunajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta.


Täyte

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
(100 g tuorejuustoa)
150 g Oreo-keksejä

Vaahdota voita ja tomusokeria noin 5min. Lisää halutessasi tuorejuusto. Murskaa Oreo-keksit blenderissä tai tehosekoittimessa muruksi ja lisää seokseen. Keksit voivat olla joko hienoa tai karkeaa murua riippuen siitä halutaanko täytteeseen keksinpalasia sattumiksi. Käytin täytteeseen mintun makuisia Oreo-keksejä, sillä ne ovat lemppareitani. Makukeksit sopivat tähän täydellisesti!

Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle. Kääri rullalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.


Kuorrute

100 g maitosuklaata
½ - 3/4 dl kermaa

Laita suklaa ja kerma kulhoon. Sulata seos mikrossa puolella teholla (400W) 30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Seoksen voi sulattaa myös vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada se sitten kääretortun päälle.

Kuorrutteen voi tehdä myös tummasta suklaasta, jolloin siitä ei tule yhtä makea. 
Tummaa suklaata käytettäessä kannattaa kermaa lisätä 1 dl.


Koristelin kääretortun vielä Oreo-murskalla ja Mini Oreoilla.
Kuorrute jähmettyy jääkaapissa.

Tämä leivos oli minulle hieman nostalginen, sillä ensimmäinen leivonnainen, minkä nuorena tein, oli Marianne kääretorttu. Tästä tulee hieman sama mieleen, mutta tästä tuli vieläkin herkullisempi. Lapset tykästyivät tähän myös! Oreoiden tilalla voi toki käyttää muitakin keksejä, mutta välttäisin supermakeita keksejä (kuten piparkakut), sillä täyte itsessään on jo melko makea.


Kommentit