Kinuskibrownies

 

 

Tässä on täydellinen pieni joululeivos! Mehevä brownies kinuski-suklaakuorrutteella. Leivos on melko makea, joten siitä kannattaa leikata pieniä napostelupalasia. Tämä on ikään kuin leivoksen ja makeisen sekoitus! Täydellinen suklaan ystäville.

Brownies

200g tummaa suklaata
175g voita
3,8dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
3munaa

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Lisää sokeri. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada 30x20cm vuokaan ja paista 170 asteessa 30-35min. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 
Kinuski

1,4 dl sokeria
 40 ml vettä
60 ml kermaa
1 tl vanilja-aromia
40 g pehmeää voita
 
1. Laita vesi ja sokeri korkeaan kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä korkealle ja anna seoksen kiehua (älä sekoita), kunnes se muuttuu ruskehtavaksi. 

2. Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Varo käsiä, sillä seos alkaa kiehua vimmatusti. Suosittelen käyttämään korkeaa kattilaa, jottei mössö ole pitkin pöytiä. 

3. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää voi. Lämmitä seosta, kunnes voi on sulanut täysin.



 
Suklaa-kinuskikreemi
 
1 annos kinuskia yllä olevalla ohjeella
200 g suklaata
250 g huoneenlämpöistä voita 

Pilko suklaa kulhoon. Kaada kuuma kinuski päälle ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää joukkoon voi ja vaahdota seos kreemimäiseksi. Levitä kuorrute brownies pohjan päälle ja nosta levy jääkaappiin. 
 
Leivos ja kuorrute on parhaillaan hieman jähmettyneenä.
Leikkaa levystä max 4x4cm kokoisia palasia. Kuorrute ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava! Tästä tuli täydellinen yhdistelmä.
 

 Levyn voi vielä koristella jouluisilla nonparelleilla.
Katso video leivoksen valmistuksesta täältä.
 

Kommentit