Persikkakääretorttu

 


Tämä klassinen persikkakääretorttu on yksinkertaisuudessaan täydellinen jälkiruoka. Maut ovat kaikki sopusoinnussa eikä leivos ole liian makea, vaan samalla raikas ja suklainen.

Kääretorttupohja

4 munaa
1,5 d sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista uunipellillä 225 asteessa noin 8-10min. Anna jäähtyä.

Täyte

2 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
1 tkl persikanpuolikkaita
1 rkl sokeria
1 tl vanijasokeria

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja sokerit. Pilko persikanpuolikkaat pienemmiksi, mutta säästä yksi koristelua varten. Lisää persikat seokseen.

Lisää kääretorttuohjeita löytyy täältä.


Sain inspiraation leivonnaiseen Sari Spåran uudesta ihanasta reseptikirjasta, Isoäidin parhaat leivonnaiset ja leivät. Sari on ahkeroinut jo valtavasti paksuja reseptikirjoja, joiden ohjeet ovat ajattomia ja helppoja toteuttaa. Aion testata tästä kirjasta vielä paljon muitakin ohjeita, sillä päädyin muokkaamaan alkuperäistä Unelmakääretortun ohjetta loppupeleissä aika paljon.

Sain joululahjaksi KitchenAidin uudet yleiskoneen ja pääsin vihdoin testaamaan sitäkin. Kone on todella kaunis ja yllättävän hiljainen. Vanha Kenwood koneeni menee äidilleni. Katso alla olevalta videolta kääretortun valmistus ja arvio uudesta koneestani.

 



Kommentit