Oopperakääretorttu

 


Oopperakakku on klassinen ranskalainen leivonnainen, joka on ollut "to do" -listallani jo pitkään. Näin Liisan Makeaa blogissa ohjeen oopperakääretorttuun, joka on huomattavasti helpompi ja nopeampi tehdä, joten pakkohan sitä oli testata. Tästä tulikin aivan täydellinen jälkiruoka, jota tulen tekemään pian uudestaankin!

Pohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta

Mokkakreemi:

3/4 dl vettä
1 dl sokeria
2 rkl glukoosisiirappia
2 tl pikakahvijauhetta
150 g pehmeää voita
1 dl kermaa

Suklaa ganache täyte:

145 g tummaa suklaata
1 dl kermaa

Kostutus:

1 dl kahvia

Suklaa ganache kuorrute:

100 g maitosuklaata
3/4 dl kermaa

 

 
 Katso tarkemmat valmistusohjeet videolta.

Kahvikreemistä tuli tosi ihanaa ja aion käyttää sitä jatkossakin eri leivonnaisiin. Pursotuksia varten kerman voi kuitenkin jättää seoksesta pois. 

Kommentit

  1. Hei!! Teetkö myyntiin vauvan tossuja vaal sin? En viitsi itse alka yrittämään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti nykyisin kerkeä ottamaan vastaan tilaustöitä. Kakkumonsteri

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3