Oopperakakku on klassinen ranskalainen leivonnainen, joka on ollut "to do" -listallani jo pitkään. Näin Liisan Makeaa blogissa ohjeen oopperakääretorttuun, joka on huomattavasti helpompi ja nopeampi tehdä, joten pakkohan sitä oli testata. Tästä tulikin aivan täydellinen jälkiruoka, jota tulen tekemään pian uudestaankin!
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
Mokkakreemi:
3/4 dl vettä
1 dl sokeria
2 rkl glukoosisiirappia
2 tl pikakahvijauhetta
150 g pehmeää voita
1 dl kermaa
Suklaa ganache täyte:
145 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
Kostutus:
1 dl kahvia
Suklaa ganache kuorrute:
100 g maitosuklaata
3/4 dl kermaa
Katso tarkemmat valmistusohjeet videolta.
Kahvikreemistä tuli tosi ihanaa ja aion käyttää sitä jatkossakin eri leivonnaisiin. Pursotuksia varten kerman voi kuitenkin jättää seoksesta pois.
Hei!! Teetkö myyntiin vauvan tossuja vaal sin? En viitsi itse alka yrittämään?
VastaaPoistaEn valitettavasti nykyisin kerkeä ottamaan vastaan tilaustöitä. Kakkumonsteri
Poista