Vadelma-Daim täytekakku

 


Tein jokin aika sitten klassista saksalaista suklaa-kirsikkakakkua ja sen pohjan ohje oli niin ihana, että halusin testata sitä toiseenkin kakkuun. Kyseinen suklaakakkupohja on tosi suklainen ja mehevä. Mielestäni vadelmat ja sitrushedelmät sopivat sen kanssa erityisen hyvin yhteen.

Mies halusi yhtenä päivänä leipoa, joten kehittelin tämän ohjeen ja annoin hänen vastata hyvin pitkälti kakun kokoamisesta. Pohjan ohje löytyy siis Schwarzwaldin kakun ohjeesta videon kera. Tätä kakkua varten puolitin ohjeen ja paistoin taikinan 18cm kakkuvuoassa. Paistoaika oli noin tunti.

Täyte:

2 dl kermaa
100 g vanilja tuorejuustoa
100 g Daim suklaata (Marabou)

Lisäksi vadelmia ja Daimia rouheena

24cm kakkua varten kannattaa ohje tuplata. 
Katso valmistus ja kokoamisohjeet videolta.




Kommentit