Pipari crème brûlée

 


Creme brulee on ihana vaniljainen paahtovanukas, joka on yksi suosikki jälkiruoistani. Tänä vuonna testasin ohjetta piparkakkumausteella höystettynä.

4-6 hlölle
 
1 vaniljatanko
4keltuaista
1dl sokeria
2dl kuohukermaa
1 tl piparkakkumaustetta
 
ruokokidesokeria
 
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää kerma, piparkakkumauste ja vaniljatangot. Kiehauta seos, mutta älä keitä. Vaahdota keltuaiset ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Poista vaniljatangot kattilasta. Lisää kerma keltuaisseoksen joukkoon koko ajan sekoittain. Kaada seos pieniin vuokiin. Noin 1dl syöjää kohti on sopiva määrä.
 
Paista vuokia 150 asteisessa uunissa vesihauteessa noin tunti. Jos et halua käyttää vesihaudetta, paista 90-100asteessa noin tunti. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.




Ripottele pinnalle ruokokidesokeria ennen tarjoilua ja polta pinta butaanipolttimella. Jos et omista butaanipoltinta, voi pinnan paahtaa uunissa grillivastuksen alla.

Pipariversiosta tuli todella ihanaa, mutta voiton vie kuitenkin yhä perus vaniljaversio.
 
 

 

Kommentit