Moni on käyttänyt hilloa esim. joulutorttuihin tai täytekakkujen väliin. Minä en halunnut tehdä mitään liian yksinkertaista, joten kehittelin nämä söpöt suklaaleivokset.
Kokosin leivokset silikonisiin puolipallomuotteihin, joita löytää netistä leivontatarvikeliikkeistä. Kakuissa on maitosuklaamoussea, valkosuklaamoussea, hilloa, kakkupohjaa ja suklaakuorrute.
Jos ei löydä leivosmuotteja, voi nämä tehdä muffinivuokiin. Tai sitten ohjeella voi tehdä yhden 15cm juustokakun. 24cm kakkua varten ohje kannattaa tuplata.
Suklaamousse
1 dl kermaa
100 g maitosuklaata
100 g vaniljatuorejuustoa
50 g cappuccino rahkaa
(1 liivatelehti)
Valkosuklaamousse
1 dl kermaa
100 g valkosuklaata
(1 liivatelehti)
Sulata kerma ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä aivan jääkaappikylmäksi (vähintään 6h), minkä jälkeen sen voi vaahdottaa.
Suosittelen lisäämään moussejen joukkoon yhden liivatelehden, jolloin ne pitävät muotonsa hieman paremmin eivätkä lätsähdä. Minä jätin liivatteen pois ja kakku pysyi kyllä kasassa suklaan ansiosta, mutta leikatessa tietty vähän luhistui.
Leivokset on kuorrutettu suklaa ganachella (100 g tummaa suklaata + 1 dl kermaa).
- Pursotin ensin maitosuklaamoussea vuokiin ja nostin vuoat pakkaseen vartiksi.
- Suklaakerroksen päälle tulee kerros Vihreä kuula -hilloa. Tämän päälle valkosuklaamoussea.
- Lopuksi vuokaan tulee ohut palanen kakkupohjaa.
- Nosta vuoka pakkaseen yön ajaksi, jotta leivokset saavat jähmettyä täysin.
- Kuorruta leivokset suklaa ganachella. Katso tarkemmat ohjeet videolta.
Sun kakut ja pullat näyttävät tosi hyvältä
VastaaPoista