Cappuccinofudge

 


Löysin jokin aika sitten joululehdestä hauskan cappuccinofudge reseptin ja halusin testata sitä heti kun mahdollista. Olen suuri kahvifani ja tällä hetkellä olen tykästynyt mm. Espresso Housen jääcappuccinoon! Sen saa myös kofeiinittomana.

Tämä ensimmäinen ohje on hieman työläs, enkä ollut lopputulokseen täysin tyytyväinen, joten päätin jatkojalostaa ohjeesta vielä kauniita tryffeleitä. Lisäksi halusin kehitellä ideasta myös huomattavasti nopeamman ja helpomman makeisreseptin, joka löytyy postauksen lopusta.

 

Cappuccino fudge

2,5 dl kuohukermaa (ei vispikermaa)
5 dl sokeria
2 rkl voita
2 rkl pikakahvijauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 rkl glukoosisiirappia

Valkosuklaakerros:
150 g valkosuklaata
½ dl kermaa
1 tl voita tai öljyä

 

Sekoita fudge massan ainekset kattilassa. Lämmitä seosta keskilämmöllä, kunnes sokeri liukenee seokseen.  

Nosta liden lämpötilaa ja lämmitä seos 113 asteiseksi.
Nosta tämän jälkeen kattila kylmään vesihauteeseen 5-10 sekunnin ajaksi, jotta kypsyminen pysähtyy heti. Anna seoksen jäähtyä 49 asteiseksi.

Kaada jäähtynyt seos yleiskoneeseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos paksunee ja kiilto häviää.

Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (10x25cm) ja nosta jääkaappiin jähmettymään useamman tunnin ajaksi. 

Valkosuklaakerrosta varten sulata suklaa kerman kanssa mikrossa ja kaada fudge massan päälle. Koristele tummasuklaarouheella. Nosta vuoka vielä jääkaappiin jähmettymään ja leikka fudge sen jälkeen paloiksi.


 
Minulla tämä massa ei täysin onnistunut, joten pyörittelin massasta muutamia tryffeleitä ja kuorrutin ne sulalla suklaalla. 

Tämä massa oli ihan hyvänmakuista, mutta pikkasen liian sokerista minulle. Siksipä suosittelenkin käyttämään alla olevaa ohjetta.

Huomasin muuten jälkeenpäin, että vanha lämpömittarini taitaa vedellä viimeisiään, joten se voi olla yksi syy, miksi fudget jäivät hieman löysiksi.. Mutta joka tapauksessa ohje on minulle vähän liian makea.

 

Helppo cappuccinofudge


Tämä ohje on helppo ja nopea eikä raaka-aineitakaan tarvita kuin neljä. Ohje on muunneltu brigadeiros makeisista ja toimi yllättävän hyvin, kun fudgemassan pyörittelee palloiksi. Kehtaan taputtaa itseä olalle tämän ohjeen kehittelemisestä. Näistä ei tullut myöskään liian sokerisia.


1 prk (400g) kondensoitua maitotiivistettä
2 rkl pikakahvijauhetta


50 g valkosuklaata
suklaa strösseleitä

 
Lämmitä kondensoitu maito ja pikakahvijauhe pannulla, kunnes seos sakenee. Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Pyörittele jäähtyneestä massasta palloja ja dippaa ne sulaan valkosuklaaseen. Koristele vielä suklaaströsseleillä.

 



Kommentit