Suklaatiramisù

 

 
 

Tiramisu on yksi suosikki jälkiruoistani ja sen ohje löytyykin jo moneen kertaan blogistani. Tällä kertaa halusin testata tätä suklaisena variaationa ja tästä tuli niin ihanaa, etten osaa sanoa kumpi ohje on parempi, tämä vai alkuperäinen.

Valmistusohje löytyy myös youtube videoltani. Esittelen videon lopuksi myös kauniin suklaameikkisarjan ja näytän konvehtirasian, jonka suklaat on suunniteltu tunnettujen jälkiruokien mukaan.


20x30cm vuoka

400 g savoiardi-keksejä (2 pkt)
3 dl kahvia


Suklaakreemi:

5 dl täysmaitoa
1 tl vaniljaesanssia
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
2 rkl tummaa leivontakaakaojauhetta
½ tl suolaa
6 keltuaista
210 g tummaa suklaata
125 g voita
 
Mascarponekreemi:

2 dl kermaa
1 rkl pikakahvijauhetta

250 g mascarponea
vähintään ½ dl sokeria

 
 

 
Aloita valmistus suklaakreemistä, 
koska sen pitää antaa jäähtyä jääkaappikylmäksi.


Suklaakreemi:

Laita maito ja vanilja kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes se alkaa hieman väreillä ja nosta kattila sen jälkeen liedeltä.

Sekoita lämmönkestävässä kulhossa vehnäjauhot, maissitärkkelys, sokeri, kaakaojauhe ja suola. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Lisää kuuma maito hitaasti jauhoseoksen joukkoon vajaa desi kerrallaan.

Kaada seos kattilaan ja keitä seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen.

Lisää pilkottu suklaa joukkoon parin minuutin keittelyn jälkeen. 

Jatka lämmittämistä ja sekoittamista, kunnes seos on kiinteää ja kuplat alkavat näkyä siitä läpi. 

Sammuta liesi ja lisää seokseen puolet voista kuutioituna. Voi saa olla jääkaappikylmää. Sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loppu voi ja sekoita. Voi kannattaa lisätä hitaasti joukkoon, jottei seos juoksetu.

Jos seoksessa on paakkuja, kannattaa se vielä siivilöidä.

Kaada suklaakreemi kulhoon ja peitä se kelmulla, niin että kelmu osuu kreemiin eikä väliin jää ilmaa. Nosta kulho jääkaappiin yön ajaksi.

Kylmää kreemiä voi vielä kuohkeuttaa vispilällä ennen käyttöä.
 
 
 
Mascarponekreemi:

Sekoita pikakahvijauhe kerman joukkoon ja vaahdota seos. Lisää mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sokeria maun mukaan.  
 
 




Kokoaminen:

Kokoa tiramisu n.20x30cm vuokaan. 

Kaada kahvi laakeaan astiaan ja kasta keksit kahviin molemmin puolin. Kahvin voi maustaa vielä ripauksella sokeria. 

Peitä vuoan pohja kahvissa dipatuilla kekseillä. Keksit kannattaa asetella vuokaan sokeripuoli alaspäin. 

Kaada päälle mascarponeseos ja tasoita. Siivilöi päälle hieman kaakaojauhetta halutessasi.

Nosta päälle toinen kerros keksejä ja levitä tähän päälle suklaakreemi. Siivilöi tähänkin päälle vielä kaakaojauhetta ja nosta kylmään tekeytymään pariksi tunniksi.
 
 
 

 

Kokeile myös:


Kommentit

  1. Mitä luulet tulisko hyvä sitruunakakkupohja jos supersuklainen kakkupohja ohjeen kaakaojauheen korvaisi sitruunankuoriraasteella?

    VastaaPoista
  2. Luulen et onnistuu hyvin :) voit laittaa lisäksi myös sitruuna-aromia.
    -Kakkumonsteri

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3