Jäätelöpiirakassa on keksipohja, jäätelökerros ja kermavaahtoa. Se on tällä hetkellä erittäin suosittu jälkiruoka mm. USA:ssa. Tässä minun versiossani on italialaista jäätelöä eli gelatoa, Bastogne keksejä ja kermaa. Kunhan tähän käyttää omia suosikkikeksejä ja jäätelöä, niin tästä tulee varmasti jokaisen lempijälkiruoka!
24 cm vuoka
Pohja:
200 g keksejä
70 g voita
Täyte:
vähintään ½ litraa jäätelöä
Kuorrute:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
Pohjaa varten hienonna keksit. Lisää joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä päälle noin puoli litraa lempijäätelöä. Valmisjäätelöä käytettäessä jäätelöä kannattaa pitää huoneenlämmössä 15min, jotta se on helpompi levittää.
Minä käytin tähän piirakkaan suklaagelatoa, jonka ohje löytyy täältä.
Lisää jäätelöreseptejä täällä.
Nosta piirakka pakkaseen 3-4h ajaksi, jotta jäätelö saa jähmettyä kunnolla.
Pursota jähmettyneen piirakan päälle kermavaahtopursotuksia.
Piirakka kannattaa tarjoilla heti, kun se on koristeltu. Sen voi kuitenkin tarjoilla, vaikka pursotuksetkin olisivat täysin jähmettyneet. Itse tehty jäätelö säilyy pakkasessa muutamia viikkoja. Piirakka kannattaa säilöä pakkaseen kelmulla peitettynä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3