torstai 6. tammikuuta 2011

Wanhoja kukkia ja vauvan tossutTämän kukkasen silikonimuotti on ostettu Ullan Unelma kaupasta
Laita pieni pallo marsipaania tai sokerimassa keskelle (vaaleanpunainen osa). Sitten sekoita marsipaania ja sokerimassaa (puolet ja puolet) ja painele massa muottiin. Anna kuivua ja poista kukkanen muotista. Kukan voi tehdä myös suklaasta. Tällöin anna kukan jähmettyä jääkaapissa 20min.


Joulutähti

Tämä kukka on helppo tehdä ja todella näyttävä. Värjää sokerimassa punaisella pastaväreillä. Älä käytä kaupan nestemäistä väriä, koska sillä ei saa syvänpunaista sävyä. Marsipaania värjättäessä väriä tarvitaan vähemmän. Painele lehtimuoteilla (Confetista) massasta lehtiä ja asettele ne folioon kuivumaan. Aloita suurimmalla muotilla. Keskelle voi liimata koristehelmiä sokerikuorrutteella tai elintarvikeliimalla.


Neilikka

Nämäkin muotit ovat Confetista. Kuvassa oleva neilikka on ensimmäinen harjoituskappale. Nuo muotit eivät ole parhaat neilikan tekoon. Parempi ohje löytyy Kakkumonsteri1 youtube kanavalta.Kallat

Ota sydämenmuotoisella piparkakkumuotilla värjätystä massasta pala ja leikkaa sydän kahtia. Leikkaa myös hieman kärkiosaa pois molemmista osista, jotta palanen on symmetrinen. Sitten laita keskelle eri väristä massaa pieni pötky ja rullaa kukka kiinni. Voit leikata veitsellä vielä kärjestä palan pois, jos se on liian pitkä.

Ruusut

Katso päivitetty ohje täältä.Lehtiä

Vaaleammat lehdet ovat marsipaania ja värjätty nestemäisellä väriaineella. Tummempi lehti ylhäällä on sokerimassaa ja värjätty pastavärillä. Sokerimassa kovettuu aavistuksen kovemmaksi kuin marsipaani. Koristeet säilyvät kuivassa ja huoneenlämmössä pitkiäkin aikoja.


Vauvan tossut

Tarkemmat ohjeet löytyy täältä.


Ensimmäiset ristiäiskoritseeni. Vauva on ihan ilman muotteja pikku kätösillä muovattu. Myös yllä olevat pinkit tossut ovat ensimmäiset tossuni. Meinasin päivittää kuvat parempiin, mutta toisaalta nuo on ikään kuin pala historiaa. Välillä on kiva katsella vanhoja tekeleitä ja ihastella omaa kehitystä.

Vinkki!

Laita sokerimassakoristeet liivatetta sisältävän kuorrutteen päälle vasta juuri ennen tarjoilua, sillä ne sulavat nopeasti pinnalle. Esimerkkinä juustokakut. Tai laita koristeiden alle hieman kermavaahtoa tai suklaata.

Älä myöskään kuorruta kakkua liivatetta sisältävällä moussella, jos päälle tulee vielä sokerimassa/marsipaani. Huomaa että osa tuorejuustoista sisältää liivatetta.

3 kommenttia:

  1. Mites nuo ruusut, olisiko mahdollista saada jotain tarkempaa ohjetta tuolla muotilla tekoon? Vaikka kuvien avulla..? Eka blogi, joka tulee vastaan ja jossa on tehty tuolla muotilla ruusuja :D

    VastaaPoista
  2. Minäpä koitan keretä tällä viikolla tekemään tutoriaalin =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3