keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Salama McQueen Tämä näkyy olevan suosittu kakku blogeissa. Tein joskus keväällä 20x20cm kokoisen voikakkupohjan pakkaseen. Puolikkaasta leikkasin auton muotoisen. Tarkoitus oli joku päivä tehdä tämä kakku. Toisesta puolikkaasta tein Persian palace kakun.

Voikakkupohjia on helppo maustaa esim. kaakaojauheella, sitruunamehulla tai vaniljalla. Tuttavani ovat viime aikoina alkaneet toivomaan juuri noita voikakkupohjareseptillä tehtyjä kakkuja. Hieman vaihtelua sokerikakkupohjiin. Voikakkupohjaa on myös helpompi kaivertaa ja se pysyy paremmin kasassa.
Jos haluaa tehdä isomman kakun, voisi tämän tehdä esim. kääretorttupohjista. Tämän autokakun reseptiä voi myös hyödyntää.


Päälle sivelin hieman sokerikreemiä.
Päällä on punaista marsipaania.


Koristeet ovat pääasiassa marsipaania ja sokerimassaa. Lisäksi käytin keltaista sokerikuorrutetta, mustaa elintarviketussia ja kimalletta.


Kakulle tuli aika symppis ilme, vaikka piti tulla ilkikurinen. Mutta olen kyllä tosi tyytyväinen. Eikä ollut niin työläs, mitä ensin ajattelin.

8 kommenttia:

 1. Ihana ja täydellisesti onnistunut kakku, ihan on sen näköinen kuin pitääkin! Eipä minulta onnistuisi...

  VastaaPoista
 2. Ihana tämä auto...lopetan oman kakkutaukoni helmikuun lopussa juurikin tämän kakun tekoon :D :D saas nähdä mitä tulee...

  VastaaPoista
 3. Kiitos! =) Tämä oli yllättävän helppo kaivertaa tuosta voikakkupohjasta. ;)

  VastaaPoista
 4. Kuinka monelle henkilölle tuo kakku on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kakku oli ihan pieni ja siitä söi varmaan vain 6-8henkilöä. Mutta isompi Salama McQueen kakku, joka löytyy mm. kategoriasta täytekakut: autot, riittää ainakin 30henkilölle.

   Poista
 5. Tosi magee! Itse toteutin Autot-kakun tekemällä vain pienen Salaman kakun päälle :) Kiva tämä blogisi!

  VastaaPoista
 6. Hei
  Kysyn mistä saa tummansinistä marsipaania just niin kuin poliisiauton väri ? Kiitos paljon vastauksesta , pystyykö sen väristä itse tekemään ?

  VastaaPoista
 7. Msrketeista voi löytyä. Tai sitten leivontatarvikeliikkeistä, kutenullan unelma tai confetti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3