sunnuntai 1. toukokuuta 2011

AutokakkuKaveri täyti 26v.. Hän meni sanomaan, että oli aina lapsena toivonut autokakkua synttäreille. Yleensä se tehtiin hänelle jäätelöstä, mutta pitihän se nyt oikea täytekakku saada. Tämä on ensimmäinen autokakkuni. Kuplaa tämän pitäisi esittää.. Autosta piti tulla oikein tummanpunainen, mutta lopputulos oli vaaleanpunainen. Onneksi se ei synttärisankaria haitannut. Eikä se, että "öljyt" meinasivat vähän valua alustalle.

Kakkupohja on 24cm vuokaan tehty sokerikakkupohja.
 

Tämä on todella helppo ja nopea tyyli koota autokakku. Leikkaa kakkupohjasta noin 5cm paksuiset kaistaleet kuvan osoittamalla tavalla. Nosta ne kakun päälle ja muotoile autoksi.

Kakku kannattaisi kostuttaa ja täyttää ennen leikkaamista.. Käytin tähän täytteeksi survottuja pakastemansikoita ja kermaa synttärisankarin toiveidenmukaisesti. Valutin kyllä mansikoita, mutta silti mehut meinasivat valua pihalle sivuilta. Mansikat pitäisi kai sitoa liivatteella. Kermavaahtoon kannattaa lisätä rkl vaniljakreemijauhetta, jotta vaahdosta tulee kestävämpää. Kakku on kuorrutettu kermalla ja sokerimassalla.


Koristeet ovat myös sokerimassaa. Yllättävän kauan kesti koristelu.
Värjäsin harmaata marsipaania vielä syötävällä hopea sprayllä.


Onneksi synttärisankari oli tyytyväinen. Onnea Antille!

Edit: 2.12.2016
Oi, mitä nostalgiaa! Ensimmäinen autokakku. Ei paha. Kaikkea sitä oppii kun vain määrätietoisesti jatkaa kokeiluja. Eihän tämmöistä postausta raski millään poistaa.

1 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3