Suloinen piparimökki Tämän piparitalon vein ystävilleni. Kaavat nappasin joskus Mansikkamäen Ebeltä ennen kuin vuodatus kosahti. Tällaiset mökit ovat mielestäni ylisöpöjä! Eikä ollut vaikea kootakkaan.


Tajusin juuri, että unohdin ottaa kuvan osasista ennen kokoamista.. Syytän raskaushormoneja tästä hatarasta päästäni tällä hetkellä. Onpahan jokin hyvä tekosyy kerrankin. Piparitaikinaa tarvitsee noin 500g. Koristelut on tehty pikeerillä. Ohje ja vinkkejä pikeerin käyttöön löytyy täältä. Katolle ripottelin kookoshiutaleita. Joulukuusiin ripottelin nonparelleja ja kimallehilettä. Kattolevyt saa taivutettua, kun ne nostaa heti uunista tultuaan jonkin kuperan esineen päälle ja antaa jähmettyä siihen. Itse käytin Marimekon vesikannua! Piparit ovat uunista tultuaan ihan lötköjä, mutta jähmettyvät muutamassa minuutissa. Piparit eivät paistuttuaan helposti jämähdä enää kiinni mihinkään.
Osaset kiinnitin sulalla sokerilla, mutta lisäsin pikeeriä vielä päälle, jotta mökki varmasti pysyy kasassa ja näyttää nätimmältä.

Kommentit

 1. On upea! Mä vähän veikkaan, että jää tältä vuodelta piparikakkutalot kokoamatta...Jotenkin niin haaskaamista kun ei tykkää syödä niitä.

  VastaaPoista
 2. Piparkakkutalot voi joulun jälkeen hajottaa juustokakun pohjiksi. ;)

  VastaaPoista
 3. No johan on mielettömän söötti, kunpa saisin itekkin aikaan moisen, mulla kun piparitalot menee aina ihan vinksinvonksin, ja hermokaan ei taho kestää, täytynee yrittää kasvattaa hermoa! :)

  VastaaPoista
 4. Oi, onpa tosiaan suloinen mökki! <3 Minä syytän edelleen monesta asiasta raskaushormoneja, vaikka poju otti ja täytti juuri kaksi vuotta... ;D

  VastaaPoista
 5. Oikein on soma mökki :) Ja kiehkurapursotukset on hienot!

  Red Velvet -kakun ohje löytyy siitä kirjasta, katso tarkemmin vastaukseni kommenttiisi ;)

  VastaaPoista
 6. Upea! Kerrassaan mahtava! Siis aivan ihana :D ♥ halit sinne piparimestarille! ♥

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3