Smoothiekakku vol.2



Kokeilin aiemmin smoothiekakkua hedelmistä/marjoista ja jogurtista. Tässä toinen versio, joka passaa vegaaneillekin, jos liivatteet korvaa agar agar jauheella. Tästä tuli tosi ihanaa ja makeaa.. Mieskin ihmetteli, miten hyvää kakusta tuli.

20cm vuoka

Pohja:
n.2dl pähkinöitä (käytin manteleita)
7kpl pehmeitä taateleita

Täyte:
n.500g mansikoita (pakaste)
1 pieni pussi Rainbow smoothie mix (mustaviinimarja, karhunvatukka, banaani)
1prk (noin 200ml) kookoskermaa
8 liivatelehteä (tai 3tl agar agar jauhetta)
½dl mansikoista valutettua mehua (tai vettä)
1-2rkl kookosöljyä

Liota pähkinöitä 6-8h kylmässä vedessä.
Pohjan voi tehdä myös kekseistä ja voista, jos lisäsokeri ei haittaa.
Hienonna pähkinät tehosekoittimessa taateleiden kanssa. Painele seos vuokaan.

Sulata mansikat lävikössä ja ota niistä tippuva mehu talteen.
Hienonna marjat sauvasekoittimella kulhossa. Lisää kookoskerma ja kookosöljy ja sekoita tasaiseksi. Voit tarvittaessa lisätä makeutukseksi hunajaa, mutta mielestäni tämä ei sitä kaipaa.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5-10min.
Sulata liivatteet kiehuvaan mehuun ja lisää seokseen. 
Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 4-6h.

Vegaani
Vegaaniseen versioon voi käyttää agar agar jauhetta. Vegegel ei riitä hyydyttämään kakkua.

Agar agar jauheen suhde hyydykekakkuihin on 3-4tl (15-20ml) jauhetta yhtä litraa kohden.

Tähän kakkuun käyttäisin varalta 3tl agar agar jauhetta. Jauheen määrä kannattaa ajatella koko hyydytettävälle massalle. Ei pelkästään siihen käytettävälle nesteelle.
Agar agar jauhe sekoitetaan nesteeseen ja sitten neste kiehautetaan.
Agar agar jauhetta saa mm. apteekeista, aasialaisista ruokakaupoista ja ekoliikkeistä.


Kookos maistuu tässä aika miedosti, niin kookoksen vihaajatkin varmasti pystyvät tätä syömään. Kookosöljyn voi jättää poiskin, mutta se on erittäin terveellistä, joten siksi suosin sitä. Kookoksen kanssa passaa hyvin yhteen myös mango, passionhedelmä ja ananas. Aiempi smoothiekakkuohje löytyy täältä.

Kommentit