Pitää tehdä jouluna uudestaan.
n.16 konvehtia
160g banaania (n.1 iso banaani)
1tl sitruunamehua
50g voita
85g maitosuklaata
200g maitosuklaata kuorruttamiseen
Mössää banaani haarukalla kulhossa. Lisää sitruunamehua. Tämä estää banaania tummumasta. Sulata suklaa ja voi ja lisää banaanin joukkoon.
Vuoraa pakastusrasia leivinpaperilla ja kaada seos rasiaan.
Laita rasia pakkaseen pariksi tunniksi.
Kun seos on täysin jähmettynyt, kumoa se leikkuulaudalle ja leikkaa palasiksi terävällä puukolla.
Kuorruttaminen
Sulata suklaa, niin että sen temperointi ei kärsi. Tarkemmat ohjeet videoineen täällä. Suklaan voi toki myös temperoida, mutta se vie kauemmin aikaa. Mikäli suklaa on paksuhkoa, voi sekaan lisätä 1-2tl rypsiöljyä, jolloin dippaaminen voi helpottua.
Päälle voi spritsata vielä sulatettua tummaa suklaata (ei tarvitse olla temperoitua).
Ei maailman kauneimpia konvehteja, mutta todella herkullisia ja varmasti kotitekoisen näköisiä.
Mikäli täytettä ei halua pakastaa, voi sen myös pursottaa konvehtimuotteihin, jotka on ensin vuorattu suklaalla. Tämmöisten konvehtien valmistuksesta löytyy enemmän vaihekuvia esim. täältä.
Joooo, ihania joulusuklaita! :) Tallennan tän linkin. Mites, pitäisikö nämä sitten säilyttää pakkasessa vai jääkaapissa? Huoneenlämmössä varmaan sulaa ennen pitkää...?
VastaaPoistaJääkaapissa kannattaa säilyttää, mut voi näitä pitää huoneenlämmössäkin useamman tunnin ajan. Temperoitu suklaa pysyy jämäkkänä eikä sula :)
VastaaPoistaMut siis tuota pelkkää banaanimössöä kannattaa pitää pakkasessa kuorruttamiseen asti.
Poista