maanantai 30. toukokuuta 2016

Minion cakeTämä kakku meni poikamme 7v syntymäpäiville koristeeksi. Kakku on sisältä styroxia eikä siis ole syötävää. Kaikki koristeet sen sijaan ovat syötäviä.

En halunnut tehdä lastenkutsuille täytekakkua, koska lapset eivät juuri kakusta välitä, joten päädyin tekemään kaikenlaista pientä tarjottavaa, kuten kuppikakkuja, keksejä, cakepopseja ja karkkeja. Tämä Minion on olevinaan Kevin.


Latasin youtubeen videon tämän kakun koristelusta.
Helpoimmasta päästä tämä ei ole, mutta hirmu hauska tätä oli väsätä.

Kakussa on kaksi 15cm styrox-kakkupohjaa sekä yksi puolipallon muotoinen styrox pala. Pohjia saa leivontatarvikeliikkeistä ja askarteluliikkeistä. 

Palaset kannattaa liimata kiinni toisiinsa vesi-tomusokeriseoksella (sokerikuorrute). Toki ei-syötävä liimakin passaisi, mutta itse olen niin tottunut käyttämään askartelussa syötäviä raaka-aineita.

Sokerikuorrute

1dl tomusokeria 
3tl vettä

Kakkupohjien päälle voi myös sivellä sokerikuorrutetta, jolloin massa tarttuu kakkuun kiinni paremmin. Mutta ei ole välttämätöntä. Myös piping geliä voi käyttää massan alla. Piping geliä voi ostaa ulkomaalaisilta nettisivuilta. 


Koristelu varten tarvitaan:

500g keltaista sokerimassaa
250g sinistä sokerimassaa
n.50g valkoista sokerimassaa
n.50g mustaa sokerimassaa
n.50g harmaata sokerimassaa
hopeista tomuväriä
ruskeaa pastaväriä tai ruskeaa sokerimassaa
sokerikuorrutetta (dr oetker)


Kakun kuorruttamisesta massalla voi vielä katsoa kattavan tietopaketin täältä.
 
Kakun voi toki tehdä myös syötävistä kakkupohjista. Tätä kakkua varten suosittelen jotain tuhdimpaa kakkupohjaa, kuten voikakkupohjaa. Suklainen kakkupohjaohje täällä.

Täyteideoita löytyy kategoriasta Täytteet.


 Katso myös hauskojen Minion pääsiäismunien ohje täältä.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3