Mirror glaze leivokset



Mirror glaze kuorrutetta on tullut kokeiltua jo useamman kerran ja olet todella ihastunut tähän kauniiseen kuorrutteeseen! Kakku ei yleensä paljoa muita koristeita kaipaa, sillä peilikirkas kuorrute on yksistään jo niin kaunis. Tällä kertaa testasin kuorrutetta pienten leivosten päälle.

Leivokset ovat pieniä hedelmäjuustokakkuja. Leivoksille voisi tehdä myös pohjan kekseistä tai kakkupohjasta. Leivoksiin voi käyttää omia lempihedelmiään. Minun suosikkejani on persikka, passionhedelmä ja mango. Ananasta ja kiwiä kannattaa välttää liivatetta sisältävissä mousseissa, sillä ne jostain syystä päästävät hirveästi nestettä tarjoilualustalle eivätkä kestä pakastusta.

Juustokakkutäyte:

2dl kermaa
100g vaniljatuorejuustoa
1,5dl hedelmäsosetta
1-2rkl sokeria
4 liivatelehteä
½dl vettä tai mehua

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, sokeri ja hedelmäsose. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min ja sulata ne sitten kiehuvaan vesi/mehutilkkaan. Kaada mousse silikonisiin vuokiin. Tästä määrästä tulee myös pieni 14cm juustokakku. 
 
Pakasta kakkusia yön yli, jotta ne on helppo irrottaa vuoasta. Mikäli hyydytät kakut jääkaapissa, kannattaa vuoat vuorata kelmulla, jotta kakut irtoavat kivuttomasti. Mousse sopii myös kakun täytteeksi. 24cm kakkua varten kannattaa ohje tuplata.


Leivosmuotit on ostettu täältä. Yhden leivoksen halkaisija on 6cm. Yllä olevalla ohjeella tulee tarpeeksi täytettä kuuteen leivokseen. Nosta leivos pienen lasin päälle (esim. shottilasi) kuorruttamista varten. Voit laittaa leivoksen myös uuniritilälle.

Mirror glaze kuorrutteen ohje löytyy videon kera täältä. Tuo ohje on oma suosikkini. Minä käytin kuitenkin tällä kertaa revontulikakusta ylijäämiä kuorrutteita. Tuokin ohje oli hyvä. Kuorrute säilyy jääkaapissa 1-2viikkoa. Sen voi sulattaa uudelleen mikrossa 10-30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes kuorrute on tasaista. Kuorrute on käyttövalmis 30 asteisena. Kuorrutetut leivokset pitää säilyttää jääkaapissa.


This is what I call food porn. 


Jos leivokset koristelee sokerikoristeilla, kannattaa ne laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Suklaakoristeet pysyvät kakun päällä hyvänä pitkään.

Kommentit

  1. Oletko kondiittori ammatiltasi, osaat niin ammattimaisesti tehdä näitä kakkuja ja koristeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ei ole mitään alan koulutusta, ihan itse oppinut. =) Mut intohimoa löytyy ;)

      Poista
  2. Upeita nää sun luomukset!

    VastaaPoista
  3. Ihana sun blogi ja tubekanava :)

    Eli strösseleitä ei kannata laittaa, jos tarjoilee kakun vasta seuraavana päivänä? Sulavatko ne kakun pintaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3
      Joo, strösselit voi hieman sulaa kakun pinnalle. Ei niin helposti kuin juustokakun pinnalle, koska mirror glazessa on suklaata. Mut hieman kuitenkin. Mirror glaze on niin kaunis ettei se paljon koristeita kaipaa ;)

      Poista
  4. Kiitos selkeistä ohjeista! Kokeiluun menee leivokset!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3