torstai 14. joulukuuta 2017

Luukku 14: Vegaani munatoti (video)Munatoti on yksi suosikki joulujuomistani. Se on erittäin suosittu juoma Pohjois-Amerikassa talviaikaan. Miksikään terveysjuomaksi sitä ei voi kutsua, mutta satuin löytämään myös ohjeen kevyeen vegaaniseen mutatotiin! Vaikkei se samalla maistukaan, oli se yllättävän hyvää.

Munatotia terästetään usein rommilla, mutta minä jätän sen aina pois, koska rommi on ehkä kamalimman makuinen juoma maailmassa. Mielummin juon vaikka kurarapakosta. Mutta ryyppyveikot voivat toki lorauttaa jotain extra lämmikettä munatotiinsa.

Perinteinen munatoti:
6-8 hlö

4 keltuaista
1,5dl sokeria tai erytritolia
6dl maitoa
3dl kermaa
1tl muskottipähkinää
1tl vaniljajauhetta
1/4tl jauhettua neilikkaa
1tl kanelia
(1,5dl rommia)

Vegaani munatoti:
 
6dl kasvimaitoa (esim. kookos, cashew)
1 jäinen banaani
1tl kanelia
½tl muskottipähkinää
½tl vaniljajauhetta
1rkl vaahterasiirappia
2rkl erytritolia tai xylitolia


Munatotin päälle sopii ihanasti kermavaahto. Vegaaniversioon voi luonnollisestikin ripauttaa vaahdotettua kasvikermaa (esim. soija tai kookos).

Erytritoli ja xylitoli kuuluvat sokerialkoholeihin eivätkä ne vahingoita hampaita. Erytritoli on myös kaloriton, joten karppaajat suosivat sitä paljon. Sokerialkoholit ovat turvallisempia makeuttajia kuin makeutusaineet. Lue lisää sokeritietopaketistani.


Toinen vegaani munatotiohje löytyy joulublogini puolelta! Ohjeeseen käytetään kananmunankorviketta, jota saa mm. ekokaupoista. Marketeistakin voi nykyisin löytyä soijapohjaisia kananmunakorvikkeita.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3