tiistai 23. heinäkuuta 2019

Turun linnan turnajaisetHeinäkuussa Turun linnan pihalla pidettiin keskiaikaiset turunajaiset ja samalla ratkottiin Suomen mestaruus. En osaa edes kuvailla miten upea tilaisuus oli! Turnajaiset kestivät monta päivää ja ohjelmassa oli paljon muutakin. Keskiaika näkyy Turussa yhä loistavasti.


 Haarniskat ja aseet olivat aitoja.


Tässä lajissa idea on se että kaksi ritaria ratsastaa toisiaan kohti ja pyrkii osumaan peitsellään vastustajan vasemmassa rinnassa olevaan kilpeen. Väistää tai estää ei saa. Tarkoituksena on murtaa peitsen päässä oleva mäntyosa. Hevoset ovat todella hyvin koulutettuja ja ritarit erittäin taitavia. Oli aika hurjaa katsottavaa!

Nykyinen peitsi painaa noin 8kg ja haarniskan sisällä lämpötila voi nousta jopa 70 asteeseen!Turnajaisiin kuuluu muitakin taitolajeja ja esteratoja. Ritareilla on myös huippuunsa teroitetut miekat, joilla saa katkaistua omenan kahtia pienellä heilautuksella.


Mikäli vierailet Turussa, käy ihmeessä Turun linnassa! Kesällä Turku on myös täynnä hienoja tapahtumia, kuten tämä!

2 kommenttia:

  1. Oh, onhapahan kuvat. Keskiaikaisilla usein käydään, mutta tämä jää monesti väliin silti. Ihana että kuvien kanssa pääsee katsomaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3