maanantai 1. maaliskuuta 2021

Suklaa-vaahtokarkkipallot

 


Näitä kaakaopallosia näkyi paljon blogeissa viime vuonna etenkin joulun aikaan. Itse sain testattua näitä vasta nyt. Palloset valmistuivat juuri sopivasti ystävänpäiväksi. Näiden valmistuksesta löytyy myös ohjevideo youtubesta, mutta itsellä tuo loppu manööveri ei oikein onnistunut.. Video on kuitenkin ihan informatiivinen.

Näitä varten tarvitaan siis suklaata, vaahtokarkkeja ja puolipallon muotoinen silikonimuotti. Vaaleanpunaisen pallukan tein Deco Melts suklaasta, joka on feikkisuklaata eikä se sisällä lainkaan kaakaovoita. Feikkisuklaa on ehdoton suklaakoristeita tehdessä, mutta sen maku ei ole yhtä hyvä kuin aidon suklaan. Lue tästä lisää täältä.Juomaa varten kannattaa varata tarpeeksi iso muki. Pallo upotetaan kauttaaltaan kuumaan nesteeseen, joilloin suklaa sulaa ja sisällä olevat vaahtokarkit hypähtävät pinnalle. Minulla tosin kävi pikku moka pallon upotusvaiheessa.. Joku hihkaisikin youtuben puolelle, että kannattaa ehkä ensin laittaa pallo lasiin ja vasta sitten kuuma maito. Näin pallo peittyy varmasti kokonaan kuumaan nesteeseen. Olisin halunnut testata juomaa vielä toisella pallolla, mutta mies halusi välttämättä syödä sen. 😃


Mies jännitti kovasti näiden valmistusta. Hänen äänensä kuuluukin videon taustalla. Teimme myös jämäsuklaasta silikonimuotilla pari hienoa Millennium Falcon alusta!Jos testaatte tätä ideaa, niin laittakaan videoklippejä instagramiini!
Katso youtube videoni täältä.Tämä kaakao on niin makeaa, että sen täytyy olla amerikkalaisten idea.. Lapset yleensä kuitenkin pitävät tästä, joten kannattaa ainakin kertaalleen testata ideaa!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3