Suunnittelin jouluksi paljon ihania makeisia, joita voi hyvällä omatunnolla syödä jo vaikka joulukuun alusta lähtien. Nämä toimivat hyvin myös välipalana. Tein terveellisiä konvehteja, tryffeleitä ja suklaapatukoita.
Käytin näihin mm. KoRon pähkinälevitteitä, jotka sisältävät 100% pähkinää ilman öljyjä tai sokereita! Lisäksi testasin xylitolilla makeutettua tummaa suklaata. Xylitol kuuluu sokerialkoholeihin, joka hoitaa hampaita eikä vaikuta verensokereihin yhtä tuhoisasti kuin valkoinen sokeri.
Tervellinen kinuski syntyy hienonnetuista taateleista. KoRolta löytyykin tämä tuote valmiina, jolloin säästyy taateleiden liotukselta ja hienontamiselta. Lisäksi sidosaineeksi tänään valikoitua tiikeripähkinäjauhe, josta kirjoitin paljon tässä aiemmassa postauksessa.
Terveelliset konvehdit
200 g xylitol suklaata
3-4 rkl pistaasitahnaa
Konvehteja varten suklaa kannattaa temperoida, jotta konvehdit pysyvät nättinä huoneenlämmössä.
Täytteeksi käytin vain KoRon pähkinälevitteitä, koska ne ovat niin herkullisia yksistään!
Terveelliset tryffelit
Kinuski:
150 g xylitol suklaata
n.1,5 dl pähkinärouhetta
Nämä suklaapatukat ovat suosikkiterveyspatukoitani! Pohja on sen verran pehmeä, että patukat kannattaa säilyttää jääkaapissa. Jos nämä antaa lahjaksi, kannattaa patukat laittaa kunnolliseen muoviastiaan. Nämä maistuu ihan Snickersille!
Katso ohjeet vielä videolta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3