Valkosuklaa-mangomutakakku (gluteeniton, vegaani)

Tämä postaus on tehty yhteistyössä elintarvikkeita myyvän KoRo verkkokaupan kanssa. Olin todella innoissani, kun pääsin mukaan yhteistyöhön heidän kanssaan, sillä olen pitkään ihaillut heidän upeita tuotteitaan!

Koodilla Kakkumonsteri10 saat nyt 10% alennusta kaikista verkkokaupan tuotteista!
Koodi on voimassa 9.12.23 asti. 

KoRo perustettiin vuonna 2014, ja sen tavoitteena on tuoda laadukkaat tavarat reiluun hintaan kaikkien saataville. Tänä päivänä KoRo erottuu kilpailijoista tehokkailla säästöpakkauksilla ja ainutlaatuisilla tuotteilla. Tuotevalikoimasta löytyy paljon erilaisia levitteitä, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, superfoodeja ja juomia. Myös vegaanivaihtoehtoja löytyy runsaasti. KoRo on tullut tunnetuksi mm. 100% pähkinöistä valmistetuista pähkinätahnoista.


Sain testattavakseni useita ihania tuotteita, joista kokosin viisi erilaista reseptiä! 
Resepteistä löytyy shorts videot Instagramista ja YouTubeen tiivistin reseptit kahteen videoon.

Ensimmäisenä testasin mangokakkua luotettavalla valkosuklaamutakakku reseptilläni. Ohjeella tulee tahmainen ja mehevä kakku, joka maistuu mutakakulta, mutta näyttää kauniimmalta. Yhdistin perusohjeeseen KoRon pakastekuivattua mangojauhetta, jolla saa täydellisen mangon maun pilaamatta kakun koostumusta! Vastaavaa ei mangososeella tai mangon paloilla saa aikaan. 

Lisäksi kakku on gluteeniton, sillä siihen on käytetty jauhettua tiikeripähkinää! Tiikeripähkinä ei ole pähkinä, vaan kasvin mukula, joten se sopii pähkinäallergikoille ja gluteenitonta ruokavaliota suosiville. Maku muistuttaa hieman mantelia, mutta tiikeripähkinä on vähäkalorisempi ja vähärasvaisempi. Tiikeripähkinä on yksi tämän hetken kuumimmista superfoodeista, sillä se sisältää paljon kuituja ja hyviä rasvoja. Sitä voi käyttää leivonnassa mantelijauhon tapaan tapaan. Suhde on 1:1.


8-10:lle hengelle

100 g valkosuklaata
150 g sokeria
1,5 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
125 g voita

  • Laita maito ja sokeri kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä höyryäväksi. 
  • Lisää suklaa ja voi sekaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Varo ettei suklaa pala. 
  • Lisää kuivat aineet, mangojauhe ja kananmuna. 
  • Vuoraa 20cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan.
  • Paista kakkua 160 asteessa 45min. 
  • Anna jäähtyä.

Tiikeripähkinäjauhon voi suoraan korvata vehnäjauhoilla. Tällöin kakusta tulee hieman korkeampi ja kuohkeampi. Tiikeripähkinäjauhot ja matala paistolämpötila tekevät tästä ihanan tahmaisen.

KoRolta löytyy myös pakastekuivattua mansikka-, vadelma-, banaani-, villimustikka- ja karpalojauhetta. Näitä voi myös käyttää kakkuun, mikäli ei halua käyttää mangoa. 

Mutakakkua paistetaan yleensä 200 asteessa 15min. Tämän kakkutaikinan koostumus kuitenkin eroaa perus mutakakkutaikinasta sen verran, että kakkua täytyy paistaa kauemmin matalassa lämpötilassa. Tällä ohjeella tulee ehdottomasti herkullisin mutakakku ikinä!

Mango tuo kakkuun raikkautta ja valkosuklaa makeutta. Kakun reunat ovat jopa hieman kinuskimaiset. Kakku on todella kaunis sellaisenaan eikä kaipaa monimutkaista koristelua.
Tässä vielä taulukko, jossa vertaan tiikeripähkinäjauhon ravintosisältöä vehnäjauhoon.
Hiilihydraatit jaetaan kolmeen ryhmään: tärkkelys, kuidut ja sokeri. Vehnäjauhot ovat lähinnä tärkkelystä.



Vegaani kakku

Vegaania kakkua varten valkosuklaa, maito ja voi korvataan vegaaneilla vaihtoehdoilla. Kananmunan tilalla voi käyttää ½ dl mangososetta tai puolikkaan banaanin.

Sain KoRolta testattavaksi mm. pistaasitahnaa, joka sisältää 100% pistaasipähkinää! Vastaavaa tuotetta on lähes mahdoton Suomesta löytää. Yleensä pähkinälevitteet sisältävät pähkinöiden lisäksi erilaisia rasvoja ja sokereita, mutta KoRolta löytyy tuotteita, joihin näitä ei ole lisätty. Olin pyörtyä kun kuulin tästä tuotteesta. Sivustolta löytyy vastaavia tahnoja myös esim. kurpitsansiemenistä, hasselpähkinöistä, cashewpähkinöistä, pekaanipähkinöistä ja saksanpähkinöistä tehtynä. Pistaasitahna oli niin herkullista, että syön sen todennäköisesti suoraan purkista!

Lisäksi sain tiikeripähkinälevitettä, joka sisältää myös kaakaota ja cashewpähkinöitä! En ollut ikinä aiemmin kuullut tästä ihanuudesta! Olin yhtä innoissani kuin pieni lapsi jouluaamuna näiden tuotteiden kanssa!

Tein mangojauheesta ja pähkinätahnoista myös helpon ja nopean piirakan, jonka resepti löytyy täältä.
 

KoRon tuotteita on saatavilla sekä pienissä että suurissa erissä. Suuret erät mahdollistavat hintojen laskemisen. Yritys työskentelee aktiivisesti lyhyempien kauppareittien puolesta, mikä on ekologista ja kustannustehokasta. Heille on tärkeää, että asiakas saa mahdollisimman tarkasti tietoonsa mitä raaka-aineita tuotteet sisältävät ja mistä ne ovat peräisin. 

Tutustu eri tuoteryhmiin osoitteessa www.koro-shop.fi.
Huomaa, että tiettyjä tuotteita ostamalla saat ilmaiset postikulut.
Myös yli 100€ ostoksiin tulee ilmaiset postikulut.

Kommentit