Mango-pistaasipiirakka


 Tämä postaus on tehty yhteistyössä elintarvikkeita myyvän KoRo verkkokaupan kanssa. Olin todella innoissani, kun pääsin mukaan yhteistyöhön heidän kanssaan, sillä olen pitkään ihaillut heidän upeita tuotteitaan!

Koodilla Kakkumonsteri10 saat nyt 10% alennusta kaikista verkkokaupan tuotteista!
Koodi on voimassa 9.12.23 asti. 

KoRo perustettiin vuonna 2014, ja sen tavoitteena on tuoda laadukkaat tavarat reiluun hintaan kaikkien saataville. Tänä päivänä KoRo erottuu kilpailijoista tehokkailla säästöpakkauksilla ja ainutlaatuisilla tuotteilla. Tuotevalikoimasta löytyy paljon erilaisia levitteitä, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, superfoodeja ja juomia. Myös vegaanivaihtoehtoja löytyy runsaasti. KoRo on tullut tunnetuksi mm. 100% pähkinöistä valmistetuista pähkinätahnoista.

Sain testattavakseni useita ihania tuotteita, joista kokosin viisi erilaista reseptiä! 
Resepteistä löytyy shorts videot Instagramista ja YouTubeen tiivistin reseptit kahteen videoon.

Ensimmäisenä testasin valkosuklaa-mangokakkua ja kuppikakkuja! Näiden ohje löytyy täältä. Käytin kakkuihin mm. tiikeripähkinäjauhoa, pakastekuivattua mangojauhetta ja pistaasipähkinätahnaa! Halusin testata näitä ihanuuksia vielä kolmanteenkin reseptiin, joten kehittelin tämän nopean ja helpon piirakkaohjeen.


24cm piirakkavuoka
8 hlö

200 g keksejä
80 g voita

pistaasilevitettä ja/tai
tiikeripähkinälevitettä

2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
sitruunan kuoriraaste
½ dl pakastekuivattua mangojauhetta


Ohjeella voi myös tehdä noin 10 minipiirakkaa (vuoan halkaisija n.5cm).


  • Hienonna keksit tehosekoittimessa.
  • Lisää sula voi ja sekoita seos tasaiseksi.
  • Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (aloita reunoista).
  • Anna pohjan levätä 30min jääkaapissa.
  • Levitä pohjalle pähkinälevitettä. 
  • Täytettä varten vaahdota kerma. 
  • Lisää tuorejuusto, mangojauhe ja sitruunan kuoriraaste.
  • Lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa.
  • Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään 4-6h ajaksi.


Vinkki!
Pähkinätahnan joukkoon voi lisätä tomusokeria oman maun mukaan.

Jos käytät piirakkaan useampaa eri levitettä, levitä tahnat sektoreittain. Kahta eri makua käytettäessä toinen tahna tulee toiselle puolelle ja toinen toiselle. Tähän voi käyttää jopa neljää eri makua.


Pakastekuivatulla mangojauheella saa leivonnaisiin voimakkaan maun ilman vetistä lopputulosta. Tuote on riittoisa ja erittäin monikäyttöinen.

Täytteen alle laitoin pistaasitahnaa, joka sisältää 100% pistaasipähkinää! Vastaavaa tuotetta on lähes mahdoton Suomesta löytää. Yleensä pähkinälevitteet sisältävät pähkinöiden lisäksi erilaisia rasvoja ja sokereita, mutta KoRolta löytyy tuotteita, joihin näitä ei ole lisätty. Olin pyörtyä kun kuulin tästä tuotteesta. Sivustolta löytyy vastaavia tahnoja myös esim. kurpitsansiemenistä, hasselpähkinöistä, cashewpähkinöistä, pekaanipähkinöistä ja saksanpähkinöistä tehtynä. 

Sain myös testattavaksi tiikeripähkinälevitettä, joka sisältää myös kaakaota ja cashewpähkinöitä! En ollut ikinä aiemmin kuullut tästä ihanuudesta! Olin yhtä innoissani kuin pieni lapsi jouluaamuna näiden tuotteiden kanssa! Laitoin myös tätä levitettä täytteen alle. Puolet piirakasta oli siis maustettu pistaasilla, puolet tiikeripähkinällä.


KoRon tuotteita on saatavilla sekä pienissä että suurissa erissä. Suuret erät mahdollistavat hintojen laskemisen. Yritys työskentelee aktiivisesti lyhyempien kauppareittien puolesta, mikä on ekologista ja kustannustehokasta. Heille on tärkeää, että asiakas saa mahdollisimman tarkasti tietoonsa mitä raaka-aineita tuotteet sisältävät ja mistä ne ovat peräisin. 

Tutustu eri tuoteryhmiin osoitteessa www.koro-shop.fi.
Huomaa, että tiettyjä tuotteita ostamalla saat ilmaiset postikulut.
Myös yli 100€ ostoksiin tulee ilmaiset postikulut.

Kommentit