Omenapiirakkapuuro


Julkaisin vasta ohjeen silkkisen pehmeään ja herkulliseen uunipuuroon, joka ei vaadi pitkää haudutusta. Ohje herättin paljon mielenkiintoa, joten päätin kehitellä toisenkin yhtä ihanan ohjeen, jossa maistuu jo ripaus joulua. 

Tästä ohjeesta tuli herkullisin puuro, mitä olen ikinä maistanut! Ohje on myös täyttävä ja terveellinen eikä se sisällä lisättyä sokeria. Puuro soveltuu hyvin myös lounaaksi ja se maistuu hyvältä kylmänäkin.

Minä tykkään käyttää uunipuuroon kaurahiutaleita, mutta myös ruis- ja tattarihiutaleet sopisivat tähän kivasti. Kaikki hiutaleet sopivat nopeaan uunipuuroon, mutta suurimot vaativat pidemmän haudutusajan. Mannaryynejä ei kannata laittaa uuniin, sillä ne paakkuuntuvat helposti.


2 annosta
1 litran vuoka

1 banaani
2 dl puurohiutaleita
3 dl maitoa
½ dl valkuaisia tai 1 kananmuna
1-2 tl ceylon kanelia
1 omena


  • Voitele vuoka rasvalla.
  • Mössää banaani haarukalla vuokaan.
  • Lisää joukkoon hiutaleet, maito, valkuaiset ja kaneli.
  • Kuori ja pilko omena. Lisää joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi.
  • Paista puuroa 200 asteessa noin 20 min. 
  • Ripottele pinnalle halutessasi vielä kanelia. Nauti!



Puuroa ei tarvitse hauduttaa pitkään, joten tämä on helppo ja nopea valmistaa.
Maustamaton tai vaniljajogurtti sopii tämän kylkeen täydellisesti.

Tämä puuro on näppärä valmistaa edellisenä päivänä ja ottaa seuraavana töihin mukaan.
Puuro on niin täyttävä, että se soveltuu hyvin myös lounaaksi.

Uunipuuro kannattaa valmistaa vuoassa, jonka voi laittaa astianpesukoneeseen. Puuro jämähtää mihin tahansa astiaan tehokkaasti, joten liuotus ennen pesua on yleensä tarpeen. 

Nopea ohjevideo löytyy kaikista some kanavistani.

Kommentit