Onnea 107-vuotias Suomi!
Suunnittelin monta eri reseptiä itsenäisyyspäiväksi, mutta päädyin lopulta helppoon ja nopeaan reseptiin, joka on samalla myös kevyt ja terveellinen.
N'ice cream on terveellinen jäädyke, joka ei sisällä lisättyä sokeria tai kermaa. Pohjana toimii yleensä pakastettu banaani, mutta sen voi korvata millä tahansa hedelmällä.
Värjäsin tämän jäätelön sinisellä spirulinalla, joka on luonnollinen mauton väriaine, joten jälkiruokaan ei tarviste käyttää lainkaan elintarvikevärejä! Sinistä spirulinaa löytyy ekokaupoista (esim. KoRo). Se on valmistettu makean veden mikrolevästä ja sisältää paljon proteiinia.
2:lle
2 banaania
2 rkl maitoa
sitruuna tai vanilja-aromia
3 tl sinistä spirulinaa
Valmistus ilman jäätelökonetta:
Pilko ja pakasta banaani, kunnes se on umpijäinen. Laita jäinen banaani muiden ainesten kanssa blenderiin ja hienonna tasaiseksi jäädykkeeksi. Tätä varten kannattaa käyttää laadukasta blenderiä, jossa tulee mukana sauva sekoittamisen helpottamista varten. Tehosekoitin toimii myös. Jos seos menee liian löysäksi, laita se 1-2h ajaksi pakkaseen.
Valmistus jäätelökoneella:
Laita kaikki ainekset huoneenlämpöisinä blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada jäätelökoneeseen.
Koristeeksi laitoin valkosuklaakoristeita.
Banaanin voi korvata esim. pakastetulla persikalla tai mangolla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3